Toni Cruanyes al plató de Telenotícies de TV3 parlant de les Eleccions Generals del proper 23 de juliol de 2023
POLÍTICA

Vox denuncia TV3 davant la Junta Electoral per una notícia d'ahir

El partit d'Abascal també veta la tele catalana als seus actes

Vox ha denunciat TV3 davant la Junta Electoral “per vulnerar el principi de neutralitat informativa en plena campanya electoral”. El partit de Santiago Abascal demana que s'obri un expedient sancionador a la televisió pública catalana. L'origen, un reportatge on “s'aboquen greus acusacions i desqualificacions” contra Vox.

Vox fa referència al Telenotícies de TV3 ahir, on “es feien greus acusacions”. Aquest mateix matí, el partit ha presentat una denúncia a la Junta Electoral Provincial de Barcelona contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Vox apel·la a l'article 66 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) per denunciar una “vulneració del principi de neutralitat informativa”. Demana “que obri un expedient sancionador contra els responsables de la Corporació". I exigeix que aquesta “compleixi de manera escrupolosa durant la resta de campanya electoral les exigències de respecte als principis del pluralisme polític, neutralitat informativa, igualtat i proporcionalitat”.

Reportatge al Telenotícies

La peça de la discòrdia és un reportatge de sis minuts sobre Vox, en què titllen el partit de neofranquista i xenòfob. S'hi emeten afirmacions com “les premisses de Vox es basen en la mentida”, i s'insisteix en “les mentides repetides contínuament i actituds fanfarrones i agressives”.

Primer pla del dau corporatiu a la teulada de TV3

Per a Vox, es tracta d'“un biaix i intenció desqualificadora inconcebible per a un mitjà públic”. Per això, el partit ha denunciat TV3 argumentant que “el procedir en aquest reportatge no s'ajusta a la neutralitat informativa i el respecte al pluralisme polític” que exigeix la llei electoral.

Vox considera que això genera una “desigualtat” cap al seu partit a les eleccions, “per l'avantatge que aporta a la resta de grups polítics”. Aquests altres partits "es beneficien d'un tractament extremadament desqualificador cap a Vox per part de la CCMA".

Vox prohibeix l'accés de TV3 als actes

Vox s'ha atipat de l'actitud de la CCMA i ha pres una altra decisió dràstica. El partit d'Abascal no permetrà l'accés de la televisió pública catalana als seus actes "fins que no cessi l'actitud de linxament i manipulació".

Els mitjans catalans ja han estat posats en qüestió pel seu tractament informatiu sobre partits com ara Vox o Aliança Catalana. Amb el partit de Sílvia Orriols van optar pel silenci mediàtic. Ara, el tractament despectiu cap a Vox ha fet vessar la gota de la paciència del partit de Santiago Abascal.

➡️ Política

Més notícies: