Muntatge de fotos de primer pla de Pedro Sánchez, amb rostre seriós, i Alberto Núñez Feijóo, amb rostre neutre

El PSOE filtra uns suposats resultats per diumenge

Segueix l'optimisme a les files socialistes de cara a les eleccions del 23 de juliol

Al PSOE són optimistes. O, si més no, això volen vendre públicament quan falten pocs dies per a l'esperat 23 de juliol. Després d'iniciar la campanya amb el convenciment de superar el PP, el desastre patit per Pedro Sánchez al cara a cara amb Feijóo va rebaixar les expectatives socialistes. Ara, es tornen a respirar aires de remuntada a Ferraz.

El PSOE està convençut que Pedro Sánchez pot guanyar les eleccions. Sigui per autoengany, per estratègia electoral o perquè realment manegen dades que ho donen com a plausible, això és el que venen les files socialistes. Creuen que la no assistència de Feijóo al debat a tres de TVE els va afavorir i que la idea del “vot útil per frenar l'extrema dreta” els pot beneficiar.

“Pugem molt fort des de dissabte” passat, afirmen fonts socialistes a El Mundo, i “a la vegada que el PP baixa”, afegeixen. Per aquest motiu o creença, el PSOE s'ha llançat a caçar el vot indecís a províncies clau. En aquelles circumscripcions on un grapat de vots pot decantar alguns escons. És per això que els socialistes han intensificat la seva presència a llocs clau, com és el cas de Lugo, on van fer un míting dijous.

El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, intervé en l'acte d'inici de la campanya, al Pavelló de Convencions de la Casa de Camp de Madrid, el 6 de juliol del 2023, a Madrid
CamaraImatge:

Europa Press

“Ens juguem molt en moltes províncies on tot està obert. Cada vot compta, aquesta vegada més que mai. Que governi el bloc progressista o l'aliança d'ultradreta es decidirà per 7-8 diputats”, asseguren des del PSOE.

Amb aquesta idea, els socialistes volen vendre la idea que superar el PP és possible. “Diumenge, 'sorpresón'”, assegurava José Luis Rodríguez Zapatero en un míting a Gijón. “Guanyarem les eleccions perquè el PP arriba absolutament desfondat i nosaltres a la remuntada”, exposava Pedro Sánchez precisament a Lugo. "La victòria és a prop, els guanyarem", sentenciava l'actual president del govern.

Perquè es donés aquesta suposada remuntada socialista, el PSOE creu que serà clau arribar al 73% o al 76% de participació. Sembla molt difícil poder arribar a aquestes xifres, però de tota manera, només el CIS de Tezanos contempla l'opció de triomf de Pedro Sánchez.