Ignacio Garriga parlant en un micròfon.
POLÍTICA

Vox denuncia el malbaratament en punts liles a Catalunya amb les violacions disparades

Critiquen la ineficàcia d'aquestes mesures i insisteixen que és necessari 'policia, mà dura i fronteres segures'

Els coneguts com a “punts liles” són estands informatius destinats a prevenir agressions masclistes, homòfobes i LGTBIfòbiques. La població els coneix per trobar-los quan hi ha festes, concerts i esdeveniments en general.

En el cas de la província de Barcelona, els municipis que desitgen desplegar aquests punts liles ho han de sol·licitar a la Diputació de Barcelona. A més de proporcionar-los, la Diputació els finança a través de la “xarxa de municipis lliures de violència masclista”, que es va crear l'any 2021.

Vox és dels pocs partits que presenta crítiques directes a la utilitat i el recorregut d'aquesta classe de mesures. El diputat provincial de Vox per Barcelona, Jordi de la Fuente, ha denunciat a través d'un missatge a les xarxes socials la ineficàcia dels punts liles. Així mateix, ha posat xifres als costos econòmics que suposen per a l'administració.

Crítiques a la utilitat dels punts liles

"La broma dels punts liles", ha explicat de la Fuente, "ens costa només en material propagandístic 174.000 euros i 152.000 euros en contractes menors, tots, casualment a les mateixes empreses".

Més enllà de la qüestió financera, el punt fort de la crítica de Vox rau en la ineficàcia d'aquestes i altres polítiques semblants.

Segons ha remarcat el diputat de la Fuente, el 2023 es van produir gairebé 1.200 violacions a la província de Barcelona, és a dir, agressions sexuals amb penetració. Això representa un augment destacat del 40% respecte a l'any anterior, 2022.

De la mateixa manera, des de començament del 2024 la situació també resulta preocupant. Amb poc més de mig any ja finalitzat, les violacions arriben a la xifra dels 423 casos.

Després d'exposar la seva crítica, de la Fuente ha insistit en la postura de Vox pel que fa a aquest assumpte. "L'única manera que cal combatre les agressions sexuals", ha assenyalat, "és amb més policia, amb mà dura i amb fronteres segures, no dilapidant els diners de les nostres butxaques".

➡️ Política

Més notícies: