Ignacio Garriga de Vox visiblement enfadat en un míting
POLÍTICA

Vox culpa els diaris propers al PP

Ignacio Garriga evita fer autocrítica després de la pèrdua de més de 20 escons

El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha comparegut en roda de premsa després que el partit hagi perdut més de 20 diputats a les últimes eleccions. Garriga ha agraït el “vot heroic” de les més de tres milions de persones que els han votat.

També s'ha queixat de la “demonització i manipulació dels missatges de Vox sense precedents”. En aquest sentit, ha culpat els mitjans de comunicació no només tradicionalment associats a l'espectre de l'esquerra, sinó també afins al Partit Popular en al·lusió a La Razón, ABC o El Mundo.

El número dos del partit ha denunciat una campanya “insultant els votants de Vox” i ha afirmat que “s'equivoquen d'adversari” en referència també al PP. "La campanya del vot útil ha estat la del vot més inútil", ha afegit.

Ignacio Garriga s'ha queixat no només dels mitjans de comunicació, sinó també de les enquestes, la majoria de les quals, excepte el del CIS, donaven guanyador al PP per ampli marge.

En el torn de preguntes, algun periodista li ha preguntat si farien “autocrítica” després de la pèrdua de més de 600.000 vots.

Però el secretari general ha reiterat que “continuarem defensant els mateixos principis que defensem des del 2015” i que “continuarem treballant per donar la sorpresa” en el futur o en una eventual repetició electoral.

"El Partit Popular segueix veient Vox com el principal responsable" dels resultats electors, però que, segons la seva opinió, "no han entès res". "No hi ha hagut una alternativa per culpa dels que trucaven al vot útil".

➡️ Política

Més notícies: