Pla mitjà de Roberto Vaquero assegut al seu despatx davant de l'ordenat i agafant una tassa de color negre
POLÍTICA

Vox copia el Frente Obrero i aquest respon

Tot i les diferències, tots dos partits coincideixen en certs punts clau i això els porta a tenir més d'una topada


Nova topada entre Vox i el Frente Obrero. En aquest cas, per haver-los copiat una imatge que els de Roberto Vaquero van fer servir durant les eleccions i que va aixecar gran polèmica. Els de VOX han manllevat la imatge per protestar a Ferraz: 'Que et voti Mohamed VI'.

La lona de la polèmica: reclamar atenció mediàtica

Amb la seva actitud crítica envers el govern del PSOE i envers “l'esquerra postmoderna”, el Frente Obrero no ha deixat d'atacar Sánchez. L'ocasió més sonada i que els va portar a acaparar totes les atencions va ser durant la campanya electoral. En ple centre de Madrid, van penjar una lona en què Sánchez i Mohamed VI apareixien fent-se petons.

Imatge de la pancarta contra Pedro Sánchez i Mohamed VI que el Frente Obrero va penjar en un edifici de Madrid

Aquesta imatge va córrer com la pólvora i va posar el Frente Obrero, força desconegut fins aleshores, al centre de les mirades. Aquest partit, el president del qual és Roberto Vaquero, diu no participar de la dicotomia esquerra-dreta. Però a la seva web reivindiquen la 'lluita obrera' i el 'patriotisme revolucionari', entre altres punts del seu pensament.

Els mitjans, per ara, no saben gaire bé com enfocar aquest partit que pretén presentar-se a les europees. Al tenir un discurs molt dur amb la immigració i amb els nacionalismes, alguns mitjans com TV3 els han qualificat 'd'extrema dreta'. Cosa que al seu torn n'ha indignat molts per la lleugeresa que hi ha avui dia per parlar d'extrema dreta.

Els inevitables frecs amb VOX

Amb aquesta ideologia i presentació, calia esperar els problemes amb VOX. Perquè tot i ser contraris a molts punts, competiran amb un cert sector del vot. Fonamentalment, el vot de l'obrer nacional, de l'autònom i del camp.

Així mateix, les dues formacions - en el cas del Frente Obrero amb menys impacte mediàtic - han procurat capitalitzar les protestes a Ferraz. I ha estat per aquí que ha vingut el frec entre els de Vaquer i els d'Abascal.

Vox s'ha servit del cartell del Frente Obrero per protestar contra Sánchez i als del “patriotisme revolucionari” no els ha agradat. Aquests darrers han respost via X ironitzant sobre que VOX es quedava sense idees per copiar-los les seves. I a això, més d'un usuari a X li ha tret punta dient que si coincideixen tant, per alguna cosa serà.

➡️ Política

Més notícies: