'La solució és la gihad': el discurs en ple Londres que fa saltar les alarmes
Preocupació per la radicalització dels musulmans a Europa
El gihadisme internacional ha tornat a fer una demostració de força al cor d'occident. Ha estat a Londres, Regne Unit, on el Partit de l'Alliberament, Hizb ut-Tahrir, ha cridat la gihad com a “única solució” al conflicte Israel-Palestina. No és la primera vegada que llancen una amenaça així.
Es tracta d'una organització fonamentalista islàmica fundada el 1953 a Jerusalem, amb implantació internacional. El seu propòsit és la restauració del califat islàmic i la implantació de la xaria (llei islàmica) a tot el món. En el context actual, la seva prioritat és reactivar la gihad a occident.
La guerra a l'Orient Mitjà ha tornat a despertar aquest tipus de missatges orientats als musulmans que viuen als països occidentals. Les autoritats britàniques han alertat sobre el perill d'aquestes crides que són “una invitació al terrorisme”. Hizb ut-Tahrir és una organització il·legalitzada a molts països pel seu extremisme.
Discursos gihadistes al mig del carrer
Líders d'aquestes organitzacions radicals han fet crides a la gihad al mig del carrer i amb total impunitat. Un preguntava als “soldats islàmics” si estan llestos per a la guerra santa. Ho va fer enmig d'un discurs incendiari fent una crida a acabar amb els governs occidentals “còmplices” del genocidi a Palestina.
Un altre, entre crits de “Free Palestine”, feia proclames radicals i reivindicava que la gihad “no és cap crim”. Aquests discursos coincideixen amb la crida de líders religiosos islàmics a reprendre la gihad a tot el món. Els experts temen un nou procés de radicalització dels musulmans europeus.
Això és perillós, perquè anys enrere van ser els qui van nodrir les files de l'ISIS i van dur a terme diversos atemptats terroristes a terra europeu. Molts països han tornat a augmentar la vigilància sobre aquest fenomen. El terrorisme gihadista, que feia temps que estava adormit a Europa, ara torna a rugir.
A punt d'una guerra religiosa
A Europa hi ha qui ja planteja la situació com una guerra religiosa entre cristianisme i islam. La imatge de líders gihadistes trucant a la guerra santa als carrers de Londres ha generat indignació i preocupació. Critiquen les autoritats europees per la seva manca de mà dura contra aquestes organitzacions.
La radicalització islàmica torna a obrir el debat sobre el model migratori europeu, que posa en perill els mateixos fonaments de la civilització occidental. Aquí sorgeixen preguntes com on són els límits de la immigració massiva i per què no es deporten els que fan aquest tipus de proclames. En definitiva, perquè els governs occidentals no protegeixen la seguretat europea i els seus valors amb més determinació.
La passivitat de les autoritats contrasta amb la preocupació real dels ciutadans, que es tradueix a l'auge de l'extrema dreta. La victòria de Geert Wilders als Països Baixos és el darrer exemple de l'onada ultraconservadora que s'estén per Europa. Aconseguiran aquests nous governants complir les seves promeses?
Més notícies: