Pla mitjà d'Ignacio Garriga amb un fons verd mentre estén la mà i el braç esquerre
POLÍTICA

Vox convoca una manifestació per intentar parar els peus a Puigdemont en el seu retorn

Ignacio Garriga: 'No tolerarem la humiliació de veure un delinqüent i pròfug de la justícia entrar al Parlament'

Hores decisives per conèixer què passarà amb Carles Puigdemont. Després de gairebé set anys fugat de la justícia, el líder de Junts sembla que segueix decidit a tornar a Catalunya per al debat d'investidura de Salvador Illa, que se celebrarà aquest dijous a les 10.00 hores al Parlament. Si ho fa, serà detingut, ja que l'ordre de detenció que pesa sobre ell continua vigent malgrat l'aprovació de la llei d'amnistia.

Encara hi ha dubtes sobre si finalment tornarà o acabarà fent marxa enrere. També sobre com serà aquest retorn i quines conseqüències tindrà més enllà del seu arrest. En qualsevol cas, en les darreres hores s'estan movent coses respecte a l'espectacle que té previst muntar un Carles Puigdemont que, tot i perdre les eleccions del 12 de maig i veure com Salvador Illa té la majoria necessària per ser investit, s'ha convertit al gran protagonista de l'actualitat política catalana. Cosa que, per altra banda, segur que li serveix per satisfer el seu ego.

Primer plano de Carles Puigdemont con cara de circunstancias

'No tolerarem la humiliació de veure un delinqüent i pròfug de la justícia entrar al Parlament'

Davant la possibilitat que Carles Puigdemont acudeixi aquest dijous al Parlament, Vox ha decidit fer un pas endavant i mobilitzar els constitucionalistes a Catalunya. Des de fa unes quantes hores, dirigents del partit d'Ignacio Garriga estan fent circular una convocatòria perquè la gent es manifesti aquest dijous a les portes de la cambra catalana, situada al Parc de la Ciutadella de Barcelona.

"Sánchez i Puigdemont acabaran a la presó. PROTESTA. Dijous 8 d'agost del 2024, 09.30h, davant de la porta del Parlament", diu la imatge publicada, entre altres, pel líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga. El també vicepresident de la formació de Santiago Abascal deixa clar que "no tolerarem la humiliació de veure un delinqüent i pròfug de la justícia entrar al Parlament".

Per això, demana als militants, simpatitzants i votants del partit, així com tot aquell que vulgui que Puigdemont rendeixi els seus comptes pendents amb la justícia, que "vagi amb la seva bandera a rebre'l com es mereix, en cas de no ser detingut abans".

També Alberto Tarradas, diputat de Vox al Parlament, ha expressat que “si Puigdemont no és detingut per la policia, ho farem nosaltres. Ens veiem aquest dijous 8 d'agost a les 9.30 a la porta del Parlament. Espanya es defensa”.

➡️ Política

Més notícies: