Muntatge amb foto de personatge

POLÍTICA

Vox compara Pepe, el vell condemnat, amb Puigdemont: 'Nosaltres ho tenim clar'

Demanen l'amnistia per a José Lomas i la presó per a l'expresident

José Lomas, un ancià de 81 anys, ha estat condemnat a sis anys de presó per disparar mortalment l'intrús que va entrar a casa seva armat amb una serra mecànica. Tot i el ressò que ha tingut el cas, tots els partits excepte Vox han evitat posicionar-s'hi. El partit de Santiago Abascal ha aprofitat per retratar el Govern de Pedro Sánchez en relació amb els indults i l'amnistia als polítics catalans.

Vox ha penjat un tweet amb el missatge “Nosaltres ho tenim clar”. Al costat del logo del PSOE apareix José Lomas a la presó i Puigdemont amnistiat, mentre que amb Vox l'ancià està indultat i l'expresident a la presó. El partit es fa ressò de la campanya que ha arrencat a les xarxes socials per demanar la reforma del codi penal sobre la defensa pròpia i l'indult per a Pepe.

Captura de pantalla de Twitter

El mateix Santiago Abascal s'ha manifestat sobre això, defensant el dret a la defensa pròpia i la mà dura contra la delinqüència. "Que un avi sigui enviat a la presó per defensar la seva vida d'un criminal armat demostra que vivim governats per polítics que protegeixen els delinqüents i persegueixen els espanyols", ha tuitejat el president de Vox. Els comentaris de suport mostren el cansament dels ciutadans, que se senten indefensos davant la creixent inseguretat.

Què se suposa que hauria d'haver fet el vell?

La tesi de la Fiscalia és que José Lomas havia d'haver sortit de la casa per posar-se fora de perill i trucar a la policia. Aquesta mateixa setmana s'ha conegut l'assassinat de tres membres d'una mateixa família (pare, mare i filla), víctimes d'un robatori a Chiloeches (Guadalajara). Un cas semblant al de l'ancià de Ciudad Real, encara que en aquest cas sí que van trucar a la policia i van acabar tots morts.

Què se suposa que hauria d'haver fet l'ancià, deixar que el matessin? És la principal pregunta que sobrevola ara sobre aquest cas. Qui també n'ha parlat és l'expert en seguretat Samuel Vázquez: “Quan estan intentant matar-te no te'n recordes del número de la policia, per això va fer l'únic que estava a la seva memòria mecànica que va ser agafar l'escopeta i disparar”.

[tweet]1779791433630953843[/tweet]

 

➡️ Política

Més notícies: