Muntatge de Carlos Carrizosa, Joan Garriga i Lorena Roldán al costat del logotip de TV3

POLÍTICA

Vox, Ciutadans i PP carreguen contra el Govern després de la polèmica injecció de diners a TV3

Es pregunten quantes dessaladores es podrien fer i quantes retallades es podrien evitar en sanitat i educació amb 1.347

Quantes dessaladores es podrien construir amb 1.347 milions d'euros per frenar la sequera que assola Catalunya. Quant es podria invertir en sanitat i en educació, quants avenços es podrien veure en dependència, en seguretat i en residències per a la gent gran. És la reflexió que han fet els partits de l'oposició al Govern, després d'anunciar-se una nova i generosa injecció de diners públics a TV3.

Com va avançar E-Notícies ahir, el Govern destinarà 1.347 milions d'euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) els propers quatre anys. L'objectiu, segons la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, és “enfortir els mitjans públics audiovisuals, i per tant, impulsar el català”. L'anunci ha indignat PP, Vox i Ciutadans, que han carregat contra aquesta despesa.

Els partits de l'oposició acusen el Govern de gastar els diners dels contribuents a “propaganda”, en lloc d'invertir-los a solucionar els problemes urgents. Sense anar més lluny, recorden que Catalunya es troba davant la pitjor crisi climàtica en anys, a causa de la manca d'inversió contra la sequera els darrers anys. Al rerefons hi ha també la crítica a la deriva de TV3 com a corretja de transmissió d'ERC.

Crítiques de PP, Ciutadans i Vox

Lorena Roldán, diputada i portaveu del PP al Parlament, s'ha preguntat quantes dessaladores es podrien construir i quantes retallades es podrien revertir en sanitat i educació amb 1.347 milions d'euros. "Les prioritats del govern separatista són altres", ha afegit. Ha criticat que mentre malbaraten els diners als seus mitjans afins, tanquen l'aixeta als ciutadans, tenen la sanitat col·lapsada i els alumnes estudiant en barracons.

Igual de contundent ha estat Carlos Carrizosa, de Ciutadans, que ha afirmat que “el Govern no té prou diners per pagar la dependència, més Mossos, residències per a gent gran, pagar proveïdors”. però que en canvi sí que hi ha diners perquè TV3, “la tele més cara”, faci “propaganda electoral”.

Vox ha anat un pas més enllà, i Joan Garriga ha anunciat la intenció de tancar TV3 “per sectària i costosa”. Segons el diputat i portaveu de la formació, el Govern dilapida els impostos dels contribuents i utilitza els mitjans públics per fer propaganda electoral. "Quan paguis impostos recorda't d'aquest robatori, quan votis, també", ha tuitejat Garriga.

PP, Vox i Ciutadans fa temps que tenen TV3 al punt de mira, sobretot des que la televisió pública es va convertir en una estructura d'estat més durant el procés. Sempre va estar sobre la taula la proposta d'intervenir el canal amb el 155, però finalment no es va fer. Des de llavors han estat diversos els incidents entre aquests partits i TV3, com la recent denúncia de Vox per la vulneració dels seus drets a la darrera campanya electoral.

ERC i el malbaratament a TV3

Els pressupostos pactats entre ERC i el PSC per al 2023 contemplaven un augment de 52 milions d'euros per a la Corporació respecte de l'any anterior. El 2022 se'n van gastar 284 milions, mentre que l'any passat va pujar a 336. Ara cal afegir 1.347 milions més repartits en quatre anys.

➡️ Política

Més notícies: