Primer pla de Santiago Abascal, líder de VOX, amb rostre seriós
POLÍTICA

Vox assesta un nou cop als sindicats

Suprimeixen les subvencions a la Regió de Múrcia

PP i Vox han aconseguit un acord de govern a Múrcia clau per segellar la seva aliança als territoris i a nivell estatal. Entre tots dos partits hi havia una plena sintonia programàtica, i només els separava una disputa orgànica. Un cop assegurada la presència de Vox a l'equip de Govern, s'ha confirmat el pacte.

L'acord programàtic inclou la supressió de les subvencions als sindicats i les organitzacions empresarials. Una mesura que Vox ja aplica a Castella i Lleó i que ara vol executar també a Múrcia. El PP murcià ha acceptat, encara que amb matisos.

Els populars s'avenen a retirar els ajuts als sindicats i les patronals, encara que ho faran de manera progressiva. És una mesura polèmica, ja que segons els sindicats contravé la Llei del Diàleg Social. La realitat és que des de la seva aplicació a Castella i Lleó, els seus recursos s'han reduït ostensiblement.

Fi a les subvencions a Múrcia

PP i Vox han anunciat l'inici d'una nova etapa a Múrcia que estarà marcada per l'austeritat. El principal objectiu del nou govern de dretes és reduir el dèficit i el deute a la regió. Una de les principals mesures és la retirada de les subvencions a sindicats i patronals.

Pla mig curt d'Unai Sordo mirant cap a un costat amb un cartell de Comissions Obreres de fons

Els sindicats ja estan patint les conseqüències de la tisorada de Vox a Castella i Lleó. CCOO i SERLA han hagut de fer ajustaments de plantilles i ni tan sols tenen diners per pagar les nòmines. Vox defensa la mesura com a necessària per acabar amb el malbaratament, i les organitzacions obreres els acusen de violar la llei.

El Govern no ho posarà fàcil a PP i Vox, ja que el Ministeri de Treball s'ha oposat a la supressió de les subvencions. A Castella i Lleó va enviar un requeriment a la Junta per fer marxa enrere, i és probable que també ho faci a Múrcia. Aquest és el pas previ per enviar el cas als tribunals.

Pacte clau per a Espanya

A més, l'acord de govern a Múrcia inclou l'aplicació del pin parental per treure la ideologia de les escoles. El PP també ha assumit el relat de Vox pel que fa a la ideologia de gènere. L'acord programàtic redueix la violència contra la dona a l'àmbit privat i evita parlar de violència masclista.

Amb aquest pacte PP i Vox donen per tancat el mapa dels pactes postelectorals després del 28-M. L'acord a Múrcia consolida a més l'aliança entre populars i ultradretans a nivell nacional. Això consolida la política de blocs, tancant el pas a un possible pacte entre el PP i el PSOE.

➡️ Política

Més notícies: