Primer pla de Patricia Plaja
POLÍTICA

Puigdemont descol.loca Aragonès

Plaja s'esforça a remarcar que Aragonès ha defensat els mateixos objectius "des del primer dia"

Només cal seguir la roda de premsa del Consell Executiu, la primera després de les vacances, per adonar-se que la compareixença de Carles Puigdemont ha descol·locat el Govern.

La portaveu, Patrícia Plaja, ha hagut de remarcar almenys quatre vegades -a preguntes dels periodistes- la coincidència entre els objectius de Junts i d'Esquerra.

Cal veure si Puigdemont ha informat prèviament Aragonès dels continguts del seu reconeixement. La seva darrera trobada va ser fa unes setmanes. Junqueras ja ha admès alguna vegada que fa any i mig que no parla amb Puigdemont.

Plaja també s'ha esforçat a destacar que Aragonès ha defensat aquests objectius "des del principi de la legislatura". La portaveu no ha estalviat tampoc cap indirecta i ha afirmat que ara “celebrem que hi hagi també Junts per Catalunya”.

"Els objectius són compartits", ha insistit. "L'amnistia no és suficient", ha remarcat igualment, però això ja ho va dir Oriol Junqueras en una entrevista a La Vanguardia diumenge passat. "Cal avançar en l'autodeterminació i en el traspàs de Rodalies", ha afegit.

La realitat és que el Govern ha seguit, com ha admès la portaveu mateixa, la compareixença de Puigdemont durant la seva primera trobada després de les vacances d'estiu. La reunió estava convocada, com sempre, per a les 9.30 i l'expresident ha comparegut a les onze durant gairebé mitja hora.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant una roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, al Palau de la Generalitat

Patrícia Plaja ha destacat que Junts s'ha apuntat ara "els objectius del president Aragonès defensats des del primer dia" i que les condicions establertes avui per Carles Puigdemont "coincideixen amb les condicions i els objectius del Govern".

El segon tema del dia és l'assistència del Govern a la celebració de la Diada. El Govern, després de dies de titubejos, ha confirmat que hi anirà, però s'arrisca a xiulets. L'ANC ha deixat clar que l'únic que cal negociar és la independència.

Plaja, en línia amb Esquerra, ha reivindicat, per altra banda, la taula de diàleg, taula que abans de les eleccions va donar per acabada Pedro Sánchez. Si aquesta taula es torna a posar en marxa per debatre l'amnistia, ERC podrà reivindicar-ne la utilitat.

La portaveu ha fet una crida al PSOE a “perdre la por” i ha tornat a llançar una indirecta a Junts quan ha afirmat que “negociar conjuntament ens fa més forts”. "El president ho ha defensat des del principi de la legislatura", ha tornat a reiterar.

➡️ Política

Més notícies: