Muntatge amb foto de personatge

POLÍTICA

Vox aplaudeix els veïns que han fet fora uns okupes a Terrassa

El govern de Jordi Ballart va criticar la setmana passada la formació de patrulles ciutadanes per a l'autodefensa

Terrassa, considerada una de les vint ciutats més insegures d'Espanya, també és la zona zero de la delinqüència a Catalunya. En els darrers mesos s'han disparat de manera preocupant els delictes greus com els robatoris, les agressions i les okupacions. Davant aquest repunt de la violència, els veïns han decidit autoorganitzar-se per defensar la pròpia seguretat ja que es consideren abandonats per les autoritats.

Un d'aquests grups s'ha organitzat per enfrontar-se a uns delinqüents que okupaven una nau del barri de manera il·legal. La seva acció ha estat difosa i promocionada per Vox, que ha aplaudit l'autoorganització dels veïns quan es veuen abandonats per les autoritats. “Davant la inacció dels polítics progres, els veïns es defensen”, ha publicat Vox Terrassa a les seves xarxes socials.

El partit que lidera Alícia Tomás ha descrit l'acte com un “enfrontament de veïns de Torresana amb els marroquins delinqüents que okupaven una nau al barri”. Vox ha apel·lat a la Terrassa d'Alícia i ha afirmat que davant el desemparament de les institucions, “només queda Vox”, a Terrassa govern un partit municipalista encapçalat per l'exsocialista Jordi Ballart, juntament amb ERC i Junts.

Polèmica per les patrulles ciutadanes

Vox denuncia la degradació de la convivència i la seguretat a Terrassa, i assenyala com a culpable el govern de Ballart. L'augment dels robatoris les últimes setmanes va provocar la reacció veïnal als barris més afectats. De forma espontània i sense cap partit o entitat al darrere, diversos joves es van organitzar a través de les xarxes socials per crear grups d'autodefensa contra la inseguretat.

El govern local considera distorsionada la sensació d'inseguretat i assenyala el perill de les patrulles ciutadanes, tot recordant que la Policia Local ja fa la seva feina. Fins i tot va advertir que les patrulles ciutadanes poden arribar a suposar un risc per als mateixos ciutadans, cosa que va ser molt criticada a les xarxes socials. També per part de Vox, que recorda que quan els veïns se senten indefensos tenen dret a autoorganitzar-se.

La publicació de Vox ha estat resposta per un veí de Torresana, que afirma que ja no reconeix el barri on va néixer i es va criar. El partit d'Ignacio Garriga centra la campanya electoral per a les eleccions catalanes precisament en això, en la inseguretat als barris. El partit el vincula amb l‟augment de la immigració il·legal massiva i el procés d‟islamització de Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: