Primer pla d'Ignacio Garriga parlant i assenyalant al capdavant amb el dit índex
POLÍTICA

Vox acusa el PP de practicar el 'cordó sanitari'

Ignacio Garriga parla sobre les opcions d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo

Aquesta setmana està marcada per la ronda de consultes que Felip VI farà amb totes les forces polítiques amb representació al Congrés. Bé, totes no: algunes han decidit plantar el rei. El cas és que, després de les converses amb PP, PSOE, Vox, Sumar, PNB, CC i UPN, el monarca podrà encarregar algun dels dos candidats a president que provi una investidura. Ara com ara, però, ni Alberto Núñez Feijóo ni Pedro Sánchez tenen assegurats els vots necessaris per formar un nou govern.

Mentre el PSOE busca els vots del PNB, ERC i Junts (els de Bildu sembla que ja els té assegurats), el PP fa el mateix amb els seus possibles aliats. UPN i Coalició Canària semblen disposats a fer president Feijóo. Però el dubte és què passarà amb el PNB (que de moment no vol ni parlar amb els populars) i amb Vox. La relació amb la formació liderada per Santiago Abascal passa pels seus pitjors moments després del desacord viscut a la votació per la Mesa del Congrés.

En aquesta primera votació crucial de l'actual legislatura, Vox va votar el seu propi candidat i no va donar suport a Cuca Gamarra. I tot, perquè els populars no van permetre als d'Abascal ocupar cap lloc a la Mesa. Des d'aquell dia, la divisió entre les dues formacions de la dreta espanyola és més pronunciada que mai.

En aquest context, Ignacio Garriga ha sortit al pas per valorar la situació actual que viu el partit respecte al PP. "Oferim al Partit Popular els vots de Vox", però després del que va passar a la votació de la setmana passada, "hem de reconèixer amb molta perplexitat, ens fa tenir molts dubtes". I afirma que “sembla que el PP està treballant en un cordó sanitari al voltant de la nostra formació política”.

El dirigent de Vox assegura que "no entenem l'actitud i la deriva del Partit Popular, que exigeix unes explicacions urgents i de manera pública". En aquest sentit, s'ha preguntat si la decisió d'excloure de la Mesa Vox es deu a un pacte a què han arribat PP i PNB. Aquestes són les declaracions completes d'Ignacio Garriga:

Vox acusa al PP de practicar el “cordón sanitario”

➡️ Política

Més notícies: