Muntatge de Santiago Abascal amb el congrés de fons lleugerament desenfocat
POLÍTICA

Vox abandona el ple dels pinganillos

Els de Santiago Abascal han sortit de l'hemicicle

Primer incident al ple per a l'aprovació de l'ús de les llengües cooficials al Congrés. Tot just oberta la sessió, la portaveu de Vox ha intentat intervenir i la presidenta del Congrés, Francina Armengol, li ha negat la paraula. Els 33 diputats del partit de Santiago Abascal han abandonat l'hemicicle.

El ple ha començat amb la presentació de la proposta per part del socialista gallec José Ramón Gómez Besteiro. Ha estat al començament de la seva intervenció quan Vox ha abandonat el ple. Un per un els diputats han anat deixant els pinganillos a la safata sobre la taula, davant dels nassos de Yolanda Díaz.

VOX abandona el pleno de los pinganillos

La portaveu de Vox, Pepa Millán, ha denunciat el que consideren “una exaltació de la divisió amb els diners de tots els espanyols”. Vox critica que Armengol permeti l'ús de les llengües minoritàries sense haver estat aprovat al Congrés. "Es passen el reglament pel folre de la jaqueta", ha dit Millán.

El Partit Popular ha secundat la crítica de Vox, encara que els seus 136 diputats han estat asseguts als seus bancs. Després de Besteiro han intervingut Marta Lois, en castellà, Gabriel Rufián, en català, i Mertxe Aizpurua, en basc.