La candidata a l'alcaldia del PSOE Albudeite (Múrcia), Isabel dels Dolores Peñalver, en campanya electoral
POLÍTICA

Vots al PSOE a canvi de drogues?

La Guàrdia Civil creu que la trama del partit socialista a Múrcia va comprar vots a toxicòmans

Són diverses les investigacions que el PSOE té obertes per la compra de vots a poques hores del final de la campanya electoral. Una d'aquestes es troba a Albudeite, a Múrcia. La Guàrdia Civil sospita que una trama comprava vots per als socialistes de cara a les eleccions municipals del 28 de maig.

Segons La Benemèrita, els acusats van comprar vots per al PSOE a toxicòmans i persones vulnerables a Albudeite a canvi de diners i drogues. Tot això es desprèn de les escoltes telefòniques de diversos investigats. Ja són 13 els detinguts per un possible delicte de frau fiscal i dues persones més han estat imputades.

Entre els arrestats hi ha la candidata a l'alcaldia Isabel dels Dolors Peñalver, la número sis, Lorena Navarro, el seu marit i dos fills seus. Segons la Guàrdia Civil, oferien entre 100 i 200 euros pel vot al PSOE i apunta a un cas 'puntual' de comprar de vot a canvi de droga.

Lorena Navarro, el seu marit i els seus dos fills van ser els encarregats de contactar amb aquests veïns vulnerables. A més, s'ha detingut un responsable del partit socialista regional que suposadament coneixia aquesta trama.

Fa quatre anys, el PSOE va guanyar a Albudeite per només 15 vots. Els socialistes van sumar 449 paperetes per 434 del PP i 129 per a Ciutadans. Tot i guanyar, els socialistes es van quedar a l'oposició. Albudeite serà un dels municipis a tenir en compte aquest diumenge

.