Primer pla de Ione Belarra de Podem amb un micròfon a la mà en un míting
POLÍTICA

Podem vol ara una llei contra Ana Rosa Quintana

El partit morat vol que els principals presentadors de televisió facin públics per llei els seus interessos econòmics

En moltes ocasions, Podem ha tingut topades amb alguns dels principals presentadors de la televisió espanyola. Un dels casos més destacables va ser l'anunci publicat pel Ministeri d'Igualtat en el qual acusava Pablo Motos de ser masclista.

En les últimes setmanes, el partit morat ha xocat diverses vegades amb Ana Rosa Quintana. Sobretot, basant-se en la Llei d'Habitatge aprovada recentment pel govern espanyol. La presentadora del programa matinal de Telecinco va criticar aquestes mesures, mentre que Podem l'acusa de tenir un “conflicte d'interessos”. El diari La Marea publicava fa uns dies que Quintana tindria 44 apartaments turístics.

Ara, el partit fundat per Pablo Iglesias vol fer un pas més enllà en la seva guerra contra algunes de les cares més destacades del món mediàtic. En aquest sentit, la formació morada treballa en una llei que obligui els presentadors de televisió i els directius dels principals mitjans de comunicació a fer públics els seus interessos econòmics. Una cosa que ja està passant en el cas dels funcionaris públics.

Segons Ione Belarra, els directius i presentadors de televisió que tinguin “conflictes d'interessos” poden “posar en perill l'accés constitucional a informació veraç per part dels ciutadans espanyols”.

La idea de Podem és que aquesta llei afecti presentadors i responsables de programes amb contingut polític en els grans mitjans de comunicació i presentadors d'informatius. També afectaria membres dels consells d'administració i propietaris dels grans mitjans de comunicació.