El líder del PP Alberto Nuñez Feijoo en un acte del PP
POLÍTICA

El PP també podria haver comprat vots

L'escàndol del frau electoral marca el final de la campanya per a les municipals

Els últims dies de campanya electoral han estat marcits per la suposada compra de vots en algunes zones d'Espanya. Diverses persones han estat detingudes en localitats com Melilla, Mojácar (Almeria) o Albudeite (Múrcia), entre elles diversos candidats del PSOE.

Fins ara, els socialistes havien estat el principal partit implicat en aquests escàndols. De fet, fins i tot Patxi López, portaveu del Partit Socialista al Congrés dels Diputats, ha hagut de sortir del pas i assegurar que “si algun membre del PSOE està involucrat” en la compra de vots, “serà expulsat de el partit immediatament”.

Ara, però, l'escàndol també esquitxaria el Partit Popular. La Fiscalia de Ciudad Real ha obert una investigació sobre un possible frau electoral a la localitat de Pozuelo de Calatrava, on s'ha produït un augment del cens electoral.

La investigació, segons la Fiscalia, es va iniciar el passat mes d'abril, quan una diputada del PP va rebre 30 peticions de vot per correu al seu domicili. El cas va ser denunciat pel PSOE.

La Fiscalia està buscant possibles casos d'empadronament fals que tindrien com a objectiu votar en les eleccions del proper diumenge 28 de maig. Aquest cas se suma als més de 10 possibles fraus detectats fins ara.

En les últimes eleccions municipals, celebrades el 2019, es van registrar un total de 65 violacions penals de la llei electoral, segons fonts del Ministeri de l'Interior.