Logo de Starbucks en una de les seves botigues
POLÍTICA

Els indepes, ara contra Mc Donald's, KFC i Starbucks

Diverses empreses de menjar ràpid assenyalades per no utilitzar el català a internet

'Plataforma per la Llengua' torna a assenyalar les empreses per l'ús del català. Ara és el torn de les grans empreses de menjar ràpid: des de Taco Bell, Dunkin', Telepizza, McDonald's o Burger King.

L'entitat ha decidit passar el que ells mateixos anomenen “control de qualitat lingüística” a les pàgines web i aplicacions d'aquestes grans empreses. Sembla que el resultat no ha estat molt del seu gust. “La situació del català a les seves webs i aplicacions... provoca mals de panxa”.

Plataforma ha decidit anar més enllà: exigeix a aquestes empreses que incorporin la llengua catalana al seu entorn digital. I, a manera de seducció, se'ls demana que utilitzin una de les subvencions de la Generalitat de Catalunya. Concretament, les 'Subvencions per a la incorporació de la llengua catalana als productes tecnològics”, que es poden sol·licitar fins a l'1 de juny.

Segons 'Plataforma per la Llengua', només cinc empreses estan suspenent l'ús del català al seu web i app: Dunkin', McDonald's, KFC, Foster's Hollywood i Starbucks. D'altra banda, Taco Bell i Domino's Pizza són les úniques empreses de menjar ràpid que obtenen les millors notes.