Primer pla de Vito Quiles mirant a càmera mentre grava un dels seus vídeos
POLÍTICA

El periodista Vito Quiles trenca el seu silenci després de ser 'detingut il·legalment' a Ferraz

Parla de detenció 'selectiva' i la policia de 'desobediència'

El periodista Vito Quiles s'ha pronunciat després de la seva detenció. Ahir, dia 20, va ser detingut per la policia a les protestes de Ferraz. Ell assegura que es tracta d'una detenció 'il·legal' i 'selectiva' mentre que la policia parla de 'desobediència i resistència a l'autoritat'.

Sigui com sigui, aquest matí ha estat alliberat i no ha trigat a dirigir-se als seguidors. Ha insistit que 'en cap moment es va saltar cap cordó policial'. A més, ha aprofitat l'ocasió per reivindicar les tesis que sol defensar.

La detenció ahir a Ferraz

Amb més o menys intensitat, les protestes a la seu del PSOE no cessen. Els manifestants asseguren que són 'cíviques i pacífiques', mentre que les autoritats posen el focus en els grups ultra infiltrats.

La policia explica que la manifestació no va ser notificada a la Delegació de Govern i que, per tant, no tancarien el trànsit. Això va conduir les autoritats a muntar un cordó policial per evitar que s'obstaculitzés la circulació. I ha estat en aquesta circumstància en què les autoritats han detingut Quiles, tal com reflecteix aquest vídeo:

Ell insisteix que 'estem en una dictadura'

Poc després de ser alliberat, ha pujat un vídeo a X per explicar la seva versió dels fets. I també, de passada, per criticar el govern en la línia ideològica que el caracteritza, molt crítica amb l'actual executiu i l'esquerra. Cosa que habitualment li val la qualificació 'd'agitador' o 'ultra' per part dels partits del govern.

Finalment, ha cridat a la mobilització contra el govern: convoca 'tot Madrid, tot Espanya' a 'protestar contra la dictadura'. Veurem com evolucionen les protestes a Ferraz. La d'ahir va ser la menys nombrosa, però s'espera que el dia de l'aprovació de la llei d'amnistia es produeixin noves concentracions al Congrés.

➡️ Política

Més notícies: