Diverses persones en una estació de metro, algunes involucrades en una baralla mentre altres observen.
POLÍTICA

VÍDEO | Violència descontrolada a Catalunya: brutal pallissa al Metro de BCN

Joves estrangers van propinar cops de puny i puntades de peu al cap de la víctima a l'estació d'Urquinaona

L'últim balanç oficial de seguretat i activitat policial va assenyalar un augment generalitzat dels delictes a Barcelona. La capital catalana és des de fa temps el principal focus de la inseguretat desfermada que es viu a Catalunya. Alguns districtes com Ciutat Vella s'enduen la palma, però també el metro, on es produeixen la majoria de robatoris i pallisses que tenen lloc a la capital catalana.

Constantment apareixen a les xarxes socials nous vídeos denunciant l'incivisme i la violència que es viu al metro de Barcelona. L'últim mostra la brutal pallissa que ha rebut un jove a l'andana de l'estació d'Urquinaona, en hora punta, davant l'estupefacció de la resta de passatgers.

Fotomuntatge del metro de Barcelona amb imatge d'un mosso d'esquadra

A les imatges s'aprecia com a mínim tres individus propinen puntades de peu i cops de puny a la víctima, que intenta protegir-se a terra. Finalment l'abandonen a l'andana i es fiquen dins del vagó del metro, que roman estacionat. Mentrestant, alguns passatgers s'acosten fins al noi que ha rebut la pallissa per assistir-hi i que pel que sembla pot anar-se'n pel seu propi peu.

La gent ja no pot més

Molts catalans han esclatat en tornar a veure les conseqüències de les polítiques públiques de seguretat d'aquests últims anys. “Et diran que són percepcions aquests ineptes que ens governen”, diu un ciutadà, “ells tenen xofer i no van amb metro”. Un altre opina que “quan et sents impune passen aquestes coses”, i hi ha qui apunta que “això és un dia normal al metro de Barcelona”.

Un ciutadà assegura que fa temps que va decidir evitar el metro “encara que arribi més tard a la feina”, per por de patir un robatori o una agressió.

N'hi ha que també posen l'accent a la nacionalitat dels agressors, ja que per l'aspecte es veu clarament que són estrangers. “Sempre són els mateixos”, diu un dels comentaris, i n'hi ha que demanen assenyalar obertament que “són sud-americans”. Abunden les paraules “insostenible”, “insuportable” i “indignació”, un reflex fidel del que senten molts catalans amb el problema de la inseguretat.

També demanen la deportació dels estrangers delinqüents com a solució al problema i per protegir els ciutadans. Les últimes dades són alarmants: el darrer any s'han produït a Barcelona 5.100 baralles, fet que suposa un augment del 143% en un sol any.

➡️ Política

Més notícies: