Cartells d'aquiler a una façana
POLÍTICA

El Sindicat de Llogateres amenaça Junts després del seu 'no' a regular els lloguers

Junts es defensa i diu que la llei envaïa competències i no serviria per resoldre el problema de l'habitatge

Ahir va ser un dia important al Congrés. Es van debatre i votar assumptes que de veritat interessen a la ciutadania. En destaquen dos.

El primer va ser l'aprovació d'una proposta de Junts per lluitar contra la multireincidència. Amb una àmplia majoria de 304 vots, la càmera va donar llum verda a una sèrie de mesures, com ara l'enduriment del Codi Penal. ERC es va abstenir i va dir ser conscient de la “trampa” que representa la proposta de Junts.

El segon assumpte era relatiu als lloguers. Es tractava d'una proposta de Sumar per intervenir encara més el mercat de lloguer. La mesura consistia a regular també el lloguer d'habitacions i el lloguer temporal. La sorpresa va venir pel vot negatiu de Junts.

Míriam Nogueras amb expressió seriosa en un entorn interior.

La veritat és que els de Puigdemont van donar la punyalada a Sumar. Al principi, havien assegurat la seva abstenció, però al final van votar en contra. D'aquesta manera, els vots del PP, Vox i Junts no van permetre que la mesura tirés endavant.

Junts, “enemic número 1”

Això ha provocat les ires de moltes figures i ens progressistes. A Catalunya, destaca la indignació del Sindicat de Llogateres i Llogaters. És una organització que ha estat tradicionalment sobredimensionada pels mitjans de comunicació. De fet, el Centre Excursionista de Catalunya té més socis que el sindicat.

Sigui com sigui, el vot negatiu de Junts ha despertat la incredulitat dels membres del sindicat. En un missatge publicat a xarxes socials, denuncien el canvi de postura de Junts i que s'hagi sumat a la “ultradreta” de PP i Vox.

Segons el sindicat, Junts té el dubtós honor de “coronar-se” com "l'enemic número 1" dels llogaters. Per aquest motiu, conclouen des del sindicat, la decisió de Junts no estarà exempta de “resposta” i que donaran “directrius” als llogaters:

Per la seva banda, Junts ha respost. El secretari general del partit, Jordi Turull, ha donat les seves raons per xarxes socials. Segons Turull, hi ha dos motius pels quals han votat en contra.

El primer és que la llei “envaeix competències a Catalunya”. Com va passar amb la immigració, Junts s'escuda a l'autogovern. El segon motiu és la que va exposar la diputada Madrenas: que la llei no millorarà el problema, sinó que ho empitjorarà.

La decisió de Junts tampoc no ha agradat a ERC i a l'impulsor de la llei: Sumar. Ínigo Errejón ha denunciat que Junts està al costat dels “especuladors”. Però l'únic que és segur és que el Gobierno presenta una marcada debilitat parlamentària.

➡️ Política

Més notícies: