Diverses persones corren i semblen estar en una confrontació en un carrer amb cotxes estacionats.
POLÍTICA

La violència a Catalunya, descontrolada: baralla de matxets al mig del carrer

Les imatges mostren la greu crisi d'inseguretat que pateix diàriament la societat catalana

Catalunya pateix des de fa temps un greu problema d'inseguretat als carrers, que es manifesta de diverses maneres. Una són les baralles que tenen lloc entre bandes d'estrangers i que solen fer servir una gran violència. Aquests incidents provoquen una gran sensació d'inseguretat entre els veïns, i lamentablement cada vegada són més freqüents en grans ciutats i no tan grans.

Recentment hem vist baralles d'aquest tipus a Olot, Tortosa, Girona, Hospitalet, Vacarisses i Riudellots de la Selva.

Aquest diumenge a la matinada ha tingut lloc una altra violenta baralla a Mataró. Les imatges difoses pel compte @patrullamataro mostra la violència desencadenada als carrers de la ciutat, amb diverses persones perseguint-se i enfrontant-se amb matxets.

El vídeo ve acompanyat d'un missatge significatiu, que evidencia la desesperació dels veïns: “Això és un sinviure, Mataró a les tres de la matinada, en què t'estàs convertint”. Els que graven el vídeo relaten que “s'estan barallant amb matxets”, que són una desena de persones i que “són marroquins”.

Lloc especialment conflictiu

No és la primera vegada que Patrulla Vecinal Mataró difon aquest tipus d'incidents a la ciutat i al seu entorn. La comarca del Maresme s'ha convertit en un dels epicentres de la delinqüència desfermada a Catalunya. Llocs com Calella, Santa Susanna, Pineda i Mataró registren incidents constants i la policia no dóna abast per garantir la seguretat i el descans dels veïns.

Recentment es va produir una altra baralla multitudinària a Mataró, on els Mossos van haver de tancar la fira abans d'hora. En aquella ocasió, els implicats també eren estrangers.

Els catalans, farts de la inseguretat

Els darrers esdeveniments han acabat per caldejar els ànims dels catalans, que culpen el govern d'ERC i el Departament d'Interior de la inseguretat. Les xarxes socials són un clam, i la gent s'ha atipat del relat oficial segons el qual són fets aïllats i no cal generar alarmisme. Demanen més contundència contra la delinqüència, i especialment contra els estrangers que es dediquen a la delinqüència.

➡️ Política

Més notícies: