Eliana Guerrero habla sobre la nacionalidad de los delincuentes POLÍTICA

El vídeo viral sobre la nacionalitat dels delinqüents a BCN que et volen amagar

Una estrangera que fa anys que patrulla al metro assenyala l'origen majoritari dels carteristes

L'augment de la delinqüència a Catalunya, especialment a Barcelona, fa anys que va portar l'organització de patrulles ciutadanes per evitar robatoris. La colombiana Eliana Guerrero, de Patrulla Ciutadana, fa anys que vetlla per la seguretat enfrontant-se als carteristes al metro de Barcelona. Ho fa amb un xiulet a la boca i assenyalant els delinqüents amb un cartell, o repartint octavetes per informar els passatgers.

Aquesta activista de la seguretat ha estat entrevistada al programa En Boca de Todos de Cuatro. Ha cridat l'atenció sobretot una afirmació. Eliana, que és estrangera i fa 16 anys que patrulla, assegura que “gairebé tots els que roben són estrangers” i que “puc comptar amb els dits d'aquesta mà els nacionals que roben”.

Quan el periodista li pregunta qui són els que més roben, afirma que al bus roben més els llatins i al metro romanesos i algerians.

Comentaris a la publicació a X

"Aquesta dona està fent més per Catalunya que l'actual desgovern els darrers anys. Necessitem més com ella i menys immigrants il·legals que vénen a destrossar els nostres barris". És un dels missatges que resumeixen el sentir de la gent comentant-ne la publicació.

Les seves afirmacions són de plena actualitat, perquè davant del repunt de la delinqüència a Catalunya ha sorgit el debat sobre la nacionalitat dels delinqüents. Els mitjans públics i subvencionats són reticents a informar sobre lorigen. Aquesta dona assegura que la majoria dels lladres són estrangers, i ho diu sense embuts perquè “jo també sóc estrangera”.

Els comentaris a la publicació donen molt de valor a aquestes afirmacions venint d'una estrangera. Afirmen que és "una ciutadana valenta" i que "les dades són les dades i no són racistes, sinó objectius, ja que és la realitat del dia a dia en aquests darrers anys". Es pregunten on és la policia i per què una ciutadana ha de vetllar per la seguretat de la resta de ciutadans que paguen els impostos.

Crisi de seguretat a Catalunya

El debat sobre la nacionalitat dels delinqüents es creua amb la indignació dels catalans per l?última onada de delinqüència en un juny negre.

Assenyalen especialment el Govern de la Generalitat i el Departament d'Interior, que han fomentat les polítiques de tolerància i passivitat cap a la delinqüència. El mateix govern ha defensat la immigració, i ha negat que hi hagués un problema tant amb la immigració il·legal com amb la seguretat a Catalunya. Quan algú vol obrir el debat se'l titlla immediatament de racista i extrema dreta, encara que cada vegada hi ha menys tabú.

Declaracions com les d'Eliana Guerrero ajuden a trencar la por i demostren que dir la veritat no és racista ni d'extrema dreta. Per això cada cop més ciutadans demanen abordar el problema de la immigració il·legal massiva i la inseguretat amb mà dura.

➡️ Política

Més notícies: