Primer pla d'Alejandro Fernández del PP català
POLÍTICA

VÍDEO: El missatge d'Alejandro Fernández a Carles Puigdemont que s'ha fet viral

'No ens anirem mai de Catalunya perquè és la nostra terra', adverteix el president del PPC al candidat de JxCat

Carles Puigdemont va presentar ahir a Elna, al sud de França, la seva candidatura a les eleccions del proper 12 de maig. L'acte havia generat molta expectació i les reaccions no es van fer esperar. Entre les respostes a l'expresident, destaca la del president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández.

“Carles Puigdemont, tinc un missatge per a tu”. Així comença el vídeo de tot just un minut en què el probable candidat del PP es dirigeix a l'expresident per fer-li una advertència: “No acceptarem mai que hi hagi catalans de primera, és a dir vosaltres, i catalans de segona, els que no pensem com tu i que passem a ser directament colons, nyords o botiflers”.

"Ens coneixem ja fa molts anys", diu Alejandro Fernández al vídeo, "i encara que mai has estat precisament l'alegria de l'horta, és normal que estiguis eufòric. No és per menys, tens sotmès, humiliat i fa xantatge tot un president del Govern d'Espanya. Però tampoc et vinguis a dalt abans d'hora, perquè som milers i milers els catalans que continuarem plantant cara a tot allò que tu signifiques”.

"Perdi tota esperança", conclou el president del PPC, "perquè no ens evaporarem, i no anirem mai de Catalunya perquè Catalunya és la nostra terra". El vídeo ha tingut un gran ressò i són molts els missatges que donen suport i agraeixen les paraules. Hores abans s'havia viralitzat un altre vídeo d'Alejandro Fernández fent una rapapols a la consellera de Justícia ia l'esquerra per la crisi de les presons .

La candidatura d'Alejandro Fernández, a l'aire

Alejandro Fernández es troba en plena forma i apareix com el candidat ideal per competir amb Vox pel vot antisocialista i antiprocessista. Però la seva candidatura continua a l'aire per l'enfrontament obert amb la direcció nacional. El retard en la direcció de candidat juga en contra del PP, que està perdent un temps d'or mentre els seus competidors ja fa dies de frenètica campanya.

Però l'enfrontament amb Feijóo també reforça les aspiracions electorals d'Alejandro Fernández, que es podrà presentar com el líder que es resisteix als cants de sirena de l'independentisme. Molts hi veuen una contraposició a la posició tova de Feijóo, que ha negociat diverses vegades amb els processistes. Fernández compta, a més, amb el bagatge d'haver-se enfrontat al processisme durant tots aquests anys.

El pla d'Alejandro Fernández és clar, i consisteix a assenyalar la decadència a què han conduït deu anys de Procés a Catalunya. El popular s'ofereix com a solució per restaurar l'ordre i la seguretat i recuperar l'economia. L'últim baròmetre del CEO dóna entre 9 i 13 diputats, que el situaria com el partit que més creix i el posaria en quarta posició darrere del PSC, Junts i ERC.

➡️ Política

Més notícies: