Un home de cabell blanc i vestit blau està dret davant una multitud desenfocada.
POLÍTICA

Les 5 mesures de Geert Wilders contra l'islamisme al capdavant del seu nou govern

Proposa tancar les fronteres als sol·licitants d'asil i reintroduir els controls fronterers dins de la UE

L'histriònic Geert Wilders va acaparar totes les portades el 22 de novembre de l'any passat, quan va guanyar les eleccions legislatives als Països Baixos. Amb el seu pentinat singular i una estrambòtica conducta, aquest polític neerlandès fa anys que lidera la lluita contra la immigració il·legal i l'islamisme radical a Europa.

Ara, el que per a alguns és un perillós populista i principal exponent de l'extrema dreta, és a punt de tancar la formació d'un govern conservador al cor d'Europa.

Geert Winders es fa un selfie somrient al costat d'altres membres del seu partit, celebrant els bons resultats a les eleccions

Després de molts anys a l'ostracisme polític, el líder del Partit per la Llibertat (PVV) es prepara per formar un govern amb liberals i conservadors. Entre els principals reptes del nou executiu hi ha la crisi migratòria i de refugiats que travessa el país i que es va emportar el govern de centredreta de Mark Rutte. Conscient d'això, Wilders ha posat al capdavant del Ministeri de Migracions i Asil la ultraconservadora Marjolein Faber, del seu partit.

Amb motiu de l'acord de govern als Països Baixos, aquests dies s'ha viralitzat un discurs recent de Geert Wilders amb cinc mesures urgents per frenar l'islamisme radical a Europa. Un discurs que comença amb una frase impactant: “Tinc un missatge per a tots aquells musulmans als Països Baixos que no respecten la nostra llibertat, la nostra democràcia i els nostres valors”.

Cinc mesures contra l'islamisme radical

Geert Wilders es va dirigir al primer ministre per afirmar que “no es tracta d'algunes pomes podrides, sinó una comunitat de 700.000 musulmans que rebutgen la nostra societat lliure”. Va acusar l'anterior govern d'haver “importat al nostre país un monstre anomenat islam”.

Per això va proposar cinc mesures urgents per frenar l'amenaça de l'islamisme al seu país, i per extensió a tot Europa.

  1. En primer lloc, “reconèixer l'islam com una ideologia violenta basada en l'odi i el terror, i que no té lloc als Països Baixos”.
  2. La segona, de caràcter pràctic, “tancar immediatament les fronteres als sol·licitants d'asil i als immigrants de països islàmics”. En aquest sentit, va demanar rebutjar l'espai Schengen i recuperar els controls fronterers dins de la UE.
  3. Tercer, “començar a desmantellar les institucions islàmiques com les mesquites, començant per aquelles que reben fons estrangers i on, per exemple, el ministeri d'exteriors turc fa les normes en lloc de nosaltres”.
  4. En quart lloc, “tancar o deportar tot aquell que amenaci amb la violència o utilitzi la violència”, i “aturar els milers de membres i seguidors de la gihad al nostre país i tancar-los preventivament”.
  5. Cinquena i última, “ensenyar a totes les escoles, els diaris i els mitjans el dibuix de Mahoma, no per provocar, sinó per mostrar que nosaltres no ens rendim abans les amenaces i la violència, i que defensem orgullosos les nostres llibertats”.

Geert Wilders va enviar un missatge a tots els musulmans que “troben les lleis de l'Alcorà més respectables que les nostres lleis seculars”: “Aneu, marxeu-vos als països islàmics, allà podreu gaudir de les vostres lleis islàmiques, aquelles són les seves lleis però no les nostres. Aquest és el nostre país, no el vostre”.

➡️ Política

Més notícies: