Tres persones dretes darrere d'una gran bandera estelada a terra, amb una tanca metàl·lica al fons.
POLÍTICA

VÍDEO: Unió de Brigades retira una de les estelades més grans de Catalunya

Unió de Brigades s'apunta un nou èxit en una de les ciutats més 'indepes' de tot Catalunya

Nova actuació de la Unió de Brigades, en aquesta ocasió, a la nit de la Diada. Segons han informat a través de xarxes socials, han tret una enorme estelada que decorava la ciutat de Vic. “Aquesta nit es retira el drap més gran de Catalunya. Avui VIC és una mica més lliure”, diuen els autors.

Qui són?

L'entitat Associació d'Unió de Brigades neix l'any 2017, al moment més tens del procés. Va ser aquell moment que l'administració pública catalana va decidir omplir tots els espais públics de símbols independentistes. Això va provocar la indefensió simbòlica de molts ciutadans davant la manca de neutralitat de les institucions.

Això va conduir a la creació de la Unió de Brigades, l'objectiu de la qual era (i és) eliminar d'espais públics simbologia independentista. Tal com mostren a les seves xarxes socials, es tracta d'un grup força organitzat i amb una logística eficaç.

Com era previsible, aquest grup també ha despertat les ires de molts indepes. Fins al punt que l'expresident Puigdemont els va qualificar de “grup terrorista”. I és que, a més de retirar simbologia, Unió de Brigades també presenta denúncies per manca de neutralitat institucional.

Entre les accions més destacades de la Unió de Brigades hi ha la neteja del Departament d'Interior o el referèndum fake al carrer Ferraz.

Última acció a Vic

La seva darrera actuació a fer-se viral ha estat aquesta mateixa nit.

En un missatge publicat a xarxes socials, Unió de Brigades anunciava la retirada d'una de les estelades més grans de Catalunya. “Ens plouen insults i amenaces per actuar al cor del separatisme”. A les imatges, s'aprecia el moment en què arrenquen l'estelada de la Plaça Major de Vic:

Aquesta publicació s'ha omplert de comentaris. Alguns d'indepes furiosos, que insten de manera amenaçadora Unió de Brigades a tornar un dia a Vic. “El pròxim cop aviseu que vindrem a aplaudir-vos la cara desgraciats, nyordos de merda”, deia algun usuari.

Però la majoria dels comentaris eren d'agraïment. "Moltes gràcies de cor", "És l'hora dels valents, de l'acció", "Felicitats i gràcies per la vostra feina", deien molts usuaris.

➡️ Política

Més notícies: