Muntatge amb un primer pla de Marta Rovira i Oriol Junqueras amb un acte d'ERC de fons difuminat
POLÍTICA

Oriol Junqueras i Marta Rovira s'esborren de la Diada

Els líders dels dos sectors enfrontats decideixen no assistir a la manifestació de l?11-S

Oriol Junqueras i Marta Rovira han decidit esborrar-se del principal acte de la Diada: la manifestació organitzada per l'ANC. L'any passat Pere Aragonès ja va haver d'abandonar abans d'hora la marxa de l'entitat presidida per Lluis Llach. Aquest any, els líders dels dos sectors enfrontats a ERC directament no hi faran acte de presència.

Així ho ha avançat RAC1. Mentre que no se saben els motius pels quals Junqueras ha pres aquesta decisió, més sorprenent és l'excusa de Rovira. L'actual secretària general dels republicans, que deixarà el càrrec al congrés que celebrarà la formació el 30 de novembre, no és a Catalunya. Els principals representants d'ERC a la manifestació seran Marta Vilalta, portaveu del partit, i Juli Fernández, membre de la Mesa del Parlament.

Dues persones en una conversa, una amb barba i vestit blau, i l'altra amb cabell arrissat i jaqueta blava.

La d'aquest any no és, precisament, la millor Diada per a ERC. Amb una guerra interna oberta i amb acusacions creuades en públic, el partit està completament dividit. A més, haver donat els seus vots a Salvador Illa per ser investit president de la Generalitat, ha generat un enorme rebuig entre les bases independentistes.

De fet, en els actes del 10-S al Fossar de les Moreres, la comitiva d'Esquerra va ser escridassada i rebuda amb crits de "botiflers". Tot això, en un context també complicat electoralment. En les darreres quatre cites electorals (municipals i generals del 2023 i catalanes i europees del 2024), els republicans van perdre centenars de milers de vots. El partit està vivint una de les pitjors etapes dels últims anys i l'absència d'Oriol Junqueras i Marta Rovira no fa més que afegir llenya a l'ambient enrarit que es viu al partit que, fins fa unes setmanes, ocupava en solitari el Govern de la Generalitat.

➡️ Política

Més notícies: