Dues dones assegudes en una taula, una amb ulleres vermelles i jaqueta morada parlant davant d'un micròfon.
POLÍTICA

VÍDEO: Tània Verge es tira floretes a si mateixa i li acaben plovent les crítiques

L'exconsellera d'Igualtat convida el Govern del PSC a 'consolidar' les seves antigues polítiques al Departament

Del pacte entre ERC i PSC hi va haver un punt del qual no se'n va parlar gaire. A més a més de les promeses sobre el finançament o el català, el PSC es va comprometre a mantenir el Departament d'Igualtat i Feminismes. Va ser una imposició d'ERC, que volia evitar que el Govern d'Illa fes esborrany i compta nova amb la feina d'Aragonès.

Es tracta d'una manera que els republicans mantinguin la quota d'influència ideològica al Govern. Cosa que només han pogut fer de manera artificial perquè, per ells mateixos, el seu resultat electoral va deixar molt a desitjar. En qualsevol cas, des d'ERC n'estan molt orgullosos.

En particular, està molt orgullosa l'exconsellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge. En una intervenció al Parlament, l'exconsellera Verge ha reivindicat que el Departament va ser idea i creació d'ERC. "Cal recordar que el PSC no comptava tenir un Departament d'Igualtat i Feminismes al nou Govern", ha dit Verge.

Tània Verge, vestida amb una jaqueta verda i una brusa blanca, mirant endavant amb una expressió seriosa.

Així mateix, ha reivindicat que moltes de les seves polítiques són “pioneres” a nivell internacional i que han rebut “guardons”. Per tot això, ha instat el nou Govern socialista a “consolidar” el Departament i totes les seves polítiques:

El llegat de Tània Verge

En dura competició amb Joan Ignasi Elena, Tània Verge era un dels consellers d'Aragonès que despertava més recels entre la ciutadania. Eren molts els ciutadans que no veien la utilitat de la conselleria ni el motiu per finançar-ho. En aquest sentit, el Departament va protagonitzar diverses polèmiques.

Algunes de les més sonades van ser el pla per combatre la “pressió estètica”, que va costar gairebé onze milions d'euros. També va destacar la polèmica per la “senyalètica inclusiva”, que consistia a dotar amb perspectiva de gènere els senyals que hi ha pel carrer.

Tot i que una de les àrees d'acció en què el Departament es va concentrar més va ser per Nadal. Tots recordaran el “calendari d'advent feminista” o la invitació de Verge que també hi hagués una “mare noel”. Durant aquesta legislatura, podrem comprovar fins a quin punt el PSC va decidir consolidar aquestes polítiques en matèria d'igualtat.

➡️ Política

Més notícies: