Captura de pantalla de Twitter
POLÍTICA

El vídeo sobre dades de delinqüència i immigració a Catalunya que s'ha fet viral

Al programa Volem Opinar es va qüestionar el relat oficial en la relació entre immigració i delinqüència

Ricard Fernández Deu, advocat i periodista, va abordar la pregunta “S'han d'expulsar els immigrants violents?” al programa Volem Opinar de 8TV de la següent manera.

Segons Fernández Deu, a Catalunya resideixen 7.770.000 persones, de les quals 1.171.000 són estrangeres, cosa que representa un 16% de la població total. L'advocat va afirmar que aquest 16% de la població estrangera és responsable del 49% dels delictes comesos a la regió. D'aquest 49%, el 61% dels delinqüents són d'origen marroquí, el 42% són romanesos, el 13% italians, el 6% xinesos, el 14% pakistanesos i el 48% colombians.

En contrast, Fernández Deu va destacar que els espanyols cometen el 51% dels delictes, però va emfatitzar que aquest percentatge prové d'una població molt més gran, ja que el 84% dels habitants de Catalunya són espanyols. L'advocat va subratllar que és preocupant que un percentatge relativament petit de la població estrangera estigui implicat en una quantitat tan significativa de delictes.

Captura de pantalla d'un tuit sobre l'entrevista de Ricard Fernández Deu a 8tv

Aquest enfocament sobre la relació entre la immigració i la delinqüència va generar diverses opinions a les xarxes socials. Alguns usuaris van expressar el seu descontentament amb la censura sobre aquest tema. Van afirmar que la situació a Catalunya és encara més complexa del que es presenta al programa.

“Això és una cosa que tots sabem… Però si ho esmentes, et titllen de feixista! El problema no són els estrangers, és una cultura específica que no s'adapta, sinó a intentar imposar la seva moral i les seves lleis”, va comentar un usuari a Twitter.

Un altre usuari va afegir: “En realitat són encara més, el govern els dona la nacionalitat espanyola a molts i quan cometen delictes, els expliquen com a espanyols”.

Aquests comentaris reflecteixen la percepció dels ciutadans sobre la situació social a Catalunya. Consideren necessari abordar obertament els problemes que enfronta la societat, sense por de represàlies o censura.

Tuits de gent reaccionant al vídeo de Ricard Fernández Deu

L'advocat Fernández Deu va argumentar que el problema no rau en la nacionalitat de les persones, sinó en certs comportaments i actituds que no contribueixen a la convivència pacífica i respectuosa. Les seves declaracions van ressaltar la importància d'abordar les complexitats del crim i la immigració des d'una perspectiva informada i equilibrada.

Ressalta la necessitat d‟un debat social sobre com assegurar la integració i la coexistència a Catalunya. Avui dia cap de les dues coses no estan garantides a Catalunya.

En resum, l'anàlisi presentada per Ricard Fernández Deu va generar un debat intens a les xarxes socials, destacant la necessitat d'abordar aquests temes amb responsabilitat. Molts usuaris apostaven per castigar amb força els malfactors, altres assenyalaven la falta de cohesió social a la societat catalana.

➡️ Política

Més notícies: