Home amb ulleres i vestit davant d'un fons groc amb el logotip de la CUP.
POLÍTICA

La mà dreta d'Artur Mas passa comptes amb la CUP: 'secta política'

David Madí considera que la CUP va ser un dels elements més corrosius del procés català

Els exercicis de realisme no acostumen a ser habituals dins de l'elit política catalana. Fins i tot els mateixos votants nacionalistes acusen les classes dirigents de no haver estat a l'alçada d'un procés d'independència. El que no és tan habitual és que aquestes crítiques vinguin des d'un membre de l'elit.

Fa al voltant d'un mes, el que va ser mà dreta d'Artur Mas, David Madí, va publicar un llibre que ha fet parlar molt (Merèix la Victòria, editorial Columna). I no només per les anècdotes que narra un dels màxims lampistes del procés, sinó també pel cru realisme que posa sobre la taula.

De fet, si Madí ha de retreure alguna cosa al procés és la seva manca de maduresa. En algunes de les entrevistes que va donar per promocionar el llibre va deixar anar frases molt contundents. Va acusar el catalanisme, per exemple, de protagonitzar “drama queens” o de tenir una actitud “ingènua i infantil”.

David Madí surt d'un judici al Jutjat Penal Número 23 de la Ciutat de la Justícia, a 27 de juliol de 2022, a Barcelona, Catalunya (Espanya)

Això va portar Madí a explicar als seus que Espanya té una “cultura de poder admirable” i que l'únic llenguatge que entén és el de la força. És a dir, que el procés va tenir sempre davant un Estat que es defensaria per garantir la seva supervivència a qualsevol preu.

D'entre tots els actors que inclou aquest retrat d'ingenuïtats que fa Madí, la CUP surt molt malparada.

El menyspreu de Madí a la CUP

En darrera instància, Madí considera que la CUP és un partit inútil per armar un projecte polític que exigeixi unitat.

La seva tesi és que la idiosincràcia de la CUP (aconseguir la revolució a través de la desestabilització) és incompatible amb un projecte unitari com la independència.

En diverses entrevistes, va qualificar la CUP de ser el partit més corrosiu i el que més va fer per desestabilitzar el procés des de dins. Per la resta, Madí no estalvia qualificatius contra la formació anticapitalista.

Carles Riera de la CUP intervenint al Parlament amb altres diputats de la CUP per darrere mostrant una bandera estelada i una altra de Palestina

Qualifica la CUP, per exemple, d'“una secta política encallada a mig camí entre una versió cutre del comunisme i un club de cànnabis”. També explica que es va crear un comitè d'enllaç per treballar amb la CUP i que estava format per “els que tenien més estómac per aguantar-los”.

Tot això al marge que, com es va destapar després, la CUP era “una organització infiltrada pel CNI pels quatre costats”.

La seva conclusió no és menys àcida: “si fos per ells convertirien Catalunya en una mena de Corea del Nord en versió perroflauta”.

➡️ Política

Més notícies: