Dona parlant en un podi amb un text en català que diu "No tenen drets els votants?"
POLÍTICA

VÍDEO | Sílvia Orriols esclata contra el cordó sanitari al Parlament

La líder d'AC defensa la legitimitat democràtica de tots els partits votats pels ciutadans

Després de la seva irrupció al panorama polític català, Aliança Catalana va concentrar totes les mirades a propòsit del cordó sanitari. Però no només la formació de Sílvia Orriols està vetada, també ho és Vox. I en aquest sentit ahir vam assistir a una imatge cridanera: Sílvia Orriols denunciant que també se li apliqui el cordó sanitari a Vox.

El seu argument per defensar la legitimitat de Vox és el mateix que fa servir per defensar la seva pròpia legitimitat: els ciutadans els han votat. “Vox no els agrada?”, va dir Orriols als diputats assistents, “Goita, a mi tampoc, però si estan en aquesta càmera és perquè algú els ha votat”. “¿No tenen dret els seus votants? Només tenen dret els altres?”, va concloure la líder d'AC.

Un home amb vestit fosc i corbata parla gesticulant amb la mà en un entorn de fusta decorativa.

Aquesta intervenció venia amb motiu de la polèmica de la Comissió de Peticions i Textos Normatius, que en teoria li tocaria presidir Vox per la distribució proporcional d'escons. I com va passar a la legislatura passada, el Parlament s'ha tornat a organitzar per fer estratagemes i marginar Vox. Aquesta vegada, per exemple, ni s'han presentat a la Comissió en qüestió. Un “gest infantil”, així ho ha qualificat la diputada Orriols:

“Jo combato Vox amb discursos, idees, propostes i arguments, vostès els combaten amb joc brut”, va dir Orriols. Aquestes paraules recorden les que va dir el líder del PPC, Alejandro Fernández, a propòsit precisament d'Orriols. Segons el parer del líder popular, els cordons sanitaris no tenen sentit i cal enfrontar-se als adversaris de cara.

Quant durarà el cordó sanitari?

La situació de la política catalana amb el cordó sanitari no és nova i ja l'hem vist a mig món. El més habitual és que els vetos polítics siguin una maniobra de l'esquerra per marginar algun partit que, després, acaba creixent més. L'exemple més clar és el de Le Pen, que la seva progressiva marginació política l'ha portat a ser la força més votada a les darreres eleccions europees a França.

I el mateix es pot dir de Vox a Espanya, a qui totes les enquestes ho posen com a peça indispensable per armar una majoria amb el PP. I aquí, a Catalunya, l'últim sondeig del CEO disparava el creixement d'AC i ni més ni menys que duplicava els escons que ara té. Les eleccions municipals del 2027 seran la propera gran cita política.

➡️ Política

Més notícies: