Sílvia Orriols i Alejandro Fernández en un entorn formal amb fons de seients vermells i arquitectura clàssica.
POLÍTICA

Alejandro Fernández, contra la censura a Orriols: 'El més valent és debatre amb ella'

El líder del PPC assenyala el 'nivell parlamentari' d'Orriols i insisteix que cal combatre-la 'al faristol'

Com s'esperava, la intervenció més polèmica del dia d'ahir al Parlament va ser la de Sílvia Orriols. La líder de l'Aliança Catalana va fer gala de la seva habitual duresa parlamentària i va carregar contra el Govern d'Illa i la situació catalana. D'entrada, va començar per denunciar que el “Reglament” o la “correcció política” no són justificacions per limitar el discurs dels representants polítics.

En matèria de continguts, Orriols no se'n va sortir del guió i va parlar del risc existencial a què s'enfronta Catalunya. “Els valors occidentals estan amenaçats” i davant d'això “la islamofòbia es converteix en un deure”. Orriols va qualificar l'islam de religió amb tendències “misògines i pederastes”.

Una dona amb cabell curt i fosc, usant una jaqueta blava amb estampat floral i arracades blaves, està dreta en el que sembla ser una sala de reunions o un parlament, amb diverses persones desenfocades al fons.

Sobre la immigració, la diputada Orriols també va insistir que serveix per diluir la identitat catalana. “Venen a refundar el Marroc, el Senegal o Colòmbia a sobre de casa nostra i pagant tots nosaltres”.

En un altre ordre de coses, Orriols també va ser un vers solt. Sobre el debat del nou sistema de finançament per a Catalunya, per exemple, Aliança Catalana nega la més gran. Segons Orriols, “Catalunya i Espanya són dues peces d'un trencaclosques diferent” i “necessitem que deixin de robar-nos i intentar assimilar-nos”.

Alejandro Fernández: combatre des del faristol

Com també calia esperar, aquest discurs d'Orriols ha mobilitzat en contra tota classe de figures polítiques i mitjans de comunicació. Molts insisteixen en la necessitat del cordó sanitari i en marginar Aliança Catalana, cosa que només serveix per donar-li més visibilitat. Perquè aquest discurs d'Orriols ha tingut molt més recorregut que el de la resta de grups parlamentaris, que multipliquen el nombre de diputats.

Home amb barba i ulleres parlant en un podi amb micròfons.

L'únic que no s'ha expressat en aquests termes ha estat el líder del PPC, Alejandro Fernández, que ha demanat confrontar Orriols. “La veritat existeix. I la veritat és que Sílvia Orriols té un nivell parlamentari poc comú”, ha dit Fernández en un missatge a les xarxes socials.

De fet, Fernández ha mostrat el seu acord amb Orriols en les seves crítiques a l'islam i al “feminisme de saló de l'esquerra”. Així mateix, també n'ha mostrat les diferències. “Condemno la seva visceral hispanofòbia i la seva nostàlgia per una “Catalunya pura” que mai va existir ni existirà”.

Però tot això no obstacle, diu Fernández, per “amagar-se darrere del cordó sanitari i posar-li un morrió per evitar que s'expressi. I en allò que discrepo combatré les seves idees al faristol, que és el que fem els demòcrates: sense cordons sanitaris. A la cara”.

➡️ Política

Més notícies: