Una dona amb cabell curt i fosc, usant una jaqueta blava amb estampat floral i arracades blaves, està dreta en el que sembla ser una sala de reunions o un parlament, amb diverses persones desenfocades al fons.
POLÍTICA

VÍDEO | Sílvia Orriols arrasa amb el seu demolidor discurs contra ERC, Junts i la CUP

La intervenció de la líder d'Aliança Catalana al Parlament, de les més comentades a la investidura de Salvador Illa

Sílvia Orriols s'està estrenant aquesta legislatura com a diputada al Parlament de Catalunya. La seva formació, Aliança Catalana, va aconseguir gairebé 120.000 vots el 12-M passat. I això que un any abans la seva formació era pràcticament desconeguda.

L'espectacular auge de l'alcaldessa de Ripoll a la política catalana es deu, entre altres factors, a la seva oratòria. Ja ho ha demostrat en les poques sessions que portem de legislatura. I ahir, al ple d'investidura de Salvador Illa, ho va tornar a fer.

La líder d'Aliança Catalana va fer un discurs de poc més de 9 minuts que està arrasant. Després d'una introducció històrica i dedicada a lloar el nacionalisme i a l'independentisme català, a partir del minut 2 arriba una Sílvia Orriols en estat pur, enfonsant ERC, Junts i la CUP per la decadència a la qual han portat Catalunya amb l'excusa del 'procés'.

SÍLVIA ORRIOLS: "Han dedicat els darrers anys a perseguir opositors"

"Hem vist com el poble era abandonat sense miraments pels seus dirigents polítics", començava. El repàs de Sílvia Orriols s'iniciava amb unes crítiques contundents a ERC. “Investir un espanyolista és legítim, però immoral. Vostès poden buscar milers de justificacions, però en el fons, només n'hi ha una”.

“El senyor Illa ha guanyat les eleccions, però no per prou majoria. Per això ha hagut de comprar a qui tan alegrement s'ha prestat a vendre's. Esquerra sap que té els dies comptats i, preu per preu, sabates grans, oi?”, afirmava. Els atacs i les acusacions no van cessar en pràcticament tota la seva intervenció. I els recordava que el PSOE “incomplirà les seves promeses com ha fet sempre”.

Silvia Orriols parlant en un micròfon, porta un collaret i arracades llargues, i vesteix una jaqueta blava.

També van rebre de valent Junts i la CUP. “No es pensin que ataco Esquerra de manera visceral i personal. No és perquè hagin utilitzat les institucions per perseguir-me i sancionar-me amb 10.001 euros. Vostès aquí no en són l'excepció. La resta de partits processistes els acompanyen a l'ensarronada del segle”.

“Qui estigui lliure de pecat, que llenci la primera pedra, diu la Bíblia. Poden estar ben tranquils[diu mirant els diputats d'ERC], que ni Junts ni la CUP no els lapidaran. Ells també han participat de la fal·làcia. Quan hi ha hagut càrrecs i nòmines en joc, el PSOE ha passat de ser l'enemic, el repressor, el 155 i l'ocupant, per passar a ser el soci de govern a ajuntaments, consells comarcals i diputacions”, va dir. Alhora que reivindicava que són “l'única formació de les que oneja estelades que mai no ha pactat amb qui les arrenca”.

Crítiques a la deriva woke de Catalunya

“Sota la bandera del fals progressisme i arrasserats sota la totpoderosa correcció política, s'han dedicat en els últims anys a perseguir opositors, a normalitzar la misogínia islàmica o a bonificar la ganduleria i a subvencionar la nostra substitució cultural i demogràfica”, afegia Orriols.

I va posar diversos exemples de la hipocresia d'alguns dels pensaments i les polítiques de l'esquerra actual. “Som el país on, si tens un càncer i t'ingressen a l'hospital, t'has de pagar la televisió i l'aigua. Però si mates algú i t'ingressen a la presó, tens sala de cinema i pensió completa. Som el país on regalar un jersei rosa a una nena es considera masclisme, però posar-li un 'parrac' al cap sota la creença que els seus cabells són pecaminosos i provoquen sexualment els homes, es considera riquesa multicultural”.

“De la cultura del jeure, el subsidi i la multireincidència, vostès han aconseguit fer-ne un fet diferencial. El resultat de les seves dèries proimmigracionistes ha estat un: avui els catalans ens sentim estrangers a casa nostra. Però ep, que ningú ho digui massa alt, que aquells que ho han consentit i promogut organitzaran en un moment un 'pacte antifeixista'. Ho veuen que han desvirtuat el mot 'feixisme' faltant al respecte als milions de persones que en van ser realment víctimes? I només per poder criminalitzar formacions polítiques que els incomoden o disgusten. No els fa vergonya?”.

➡️ Política

Més notícies: