Policies i dues persones amb la cara coberta a l'Aeroport del Prat.
POLÍTICA

El vídeo que revela el greu problema de la multireincidència a Catalunya

La policia de l'aeroport explica que han identificat una lladre en 189 ocasions

El debat de la inseguretat s'ha estès a l'aeroport del Prat. Durant les properes setmanes i mesos, la infraestructura més important de Catalunya no serà només famosa per l'ampliació.

Les imatges d'inseguretat s'han succeït dins de l'aeroport. La dinàmica és molt semblant que a Barcelona. Al Prat s'acumulen multireincidents que actuen amb impunitat una vegada i una altra.

Davant d'això, els Mossos d'Esquadra - controlen l'exterior de l'aeroport - també hi assisteixen amb impotència. Els agents de l'autoritat no poden canviar la llei, sinó que s'han de limitar a aplicar-la. Ara, un nou vídeo confirma aquesta realitat.

Imatge del control de seguretat de l'aeroport d'El Prat

189 identificacions

És un reportatge que ha fet la cadena 2 per a Catalunya. Tal com explica el subinspector Vives, a l'aeroport hi ha desplegats 150 agents. I aquest estiu, explica el subinspector, les detencions han arribat a 20 persones per setmana.

De fet, el reportatge té l'oportunitat d'assistir a un intent de robatori en temps real. Una agent dels Mossos, una sergent, explica que ja són lladres ben conegudes a l'aeroport. I una d'aquestes lladres acumula 189 identificacions per part de la policia.

La sorpresa és quan l'agent explica que són expulsades de l'aeroport “i que tornen a venir després d'una estona”. És a dir, es tracta d'una persona que està a prop d'aconseguir les 200 identificacions policials i que, així i tot, continua actuant.

Els periodistes també assisteixen a la detenció d'un multireincident “habitual” que acumula 20 antecedents. Un altre agent dels Mossos explica que aquest subjecte ja té una ordre d'allunyament de l'aeroport:

Reaccions dels usuaris

La reacció al vídeo és l'habitual quan es tracta de la multireincidència: incomprensió i impotència. Els ciutadans no donen crèdit a la possibilitat que algú es pugui identificar 189 vegades sense que hi hagi conseqüències. “Això no és normal, és gaire kafkià”, diuen els usuaris.

Altres usuaris, en canvi, s'han adonat que el canvi de Govern amb el PSC ha portat més visibilització als mitjans de comunicació.

“Ha estat canviar els d'ERC pels del PSC a la Generalitat, que de fet són el mateix, però ara ja es pot parlar de delinqüència i de l'augment de la criminalitat sense que t'etiquetin racista i extrema dreta. Que curiós, no?”

➡️ Política

Més notícies: