Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de circumstàncies
POLÍTICA

El vídeo que deixa en evidència el PSOE i les seves concessions a Puigdemont

Els socialistes aposten ara per l'amnistia després de criticar-la obertament

Per ser president del govern, Pedro Sánchez necessita el suport de Junts. O el que és el mateix: necessita fer concessions als de Puigdemont a canvi dels vots. I aquí és on des de fa dies ha aparegut el concepte de l'amnistia a tots els processats per delictes relacionats amb el referèndum de l'1 d'octubre.

El PSOE ja prepara el terreny per concedir aquest perdó general als processistes. Entre els beneficiats hi hauria un Carles Puigdemont que ja ha abandonat la seva estratègia de confrontació per convertir-se en el darrer soci de Pedro Sánchez. Des de Waterloo també preparen els seus, deixant caure que tampoc no és tan dolent pactar amb els socialistes. Encara que fa quatre anys que critiquen ERC per fer el mateix.

Muntatge amb dos primers plans de Carles Puigdemont i Pedro Sánchez somrient

En qualsevol cas, tot sembla indicar que l'amnistia serà la que determini si Pedro Sánchez acaba sent president del Govern una altra vegada o si tornem a anar a eleccions. I aquest escenari és el que fa pensar que el PSOE acabarà cedint. Ja sabem que Pedro Sánchez sempre ha estat disposat a tot per agafar-se al poder i aquesta vegada no en serà una excepció.

Perquè a més, Pedro Sánchez no menteix mai, només "canvia d'opinió". I aquesta vegada ho tornarà a fer si això l'acosta a Moncloa. Sí, perquè no és la primera vegada que el PSOE parla obertament de la possibilitat d'impulsar una llei d'amnistia que beneficiï els polítics processistes.

L'opinió que tenien els socialistes fa poc temps s'ha tornat viral a les xarxes socials gràcies a un vídeo que ha publicat l'exministre del PP José Manuel García-Margallo. Al vídeo de tan sols 15 segons que ha compartit l'actual eurodiputat popular es pot veure Carmen Calvo parlant sobre una hipotètica llei d'amnistia. I l'exministra deixa clara la posició del PSOE sobre això. Spoiler: és totalment contrària a la que defensen ara.

"Quan vostè parla que plantegem l'amnistia, l'única resposta possible és que això no és plantejable en un Estat constitucional democràtic. Perquè seria suprimir literalment un dels tres poders de l'Estat, que és el judicial", assegura Carmen Calvo. Unes paraules que, sens dubte, ningú al PSOE gosaria dir actualment. Perquè els socialistes ja han deixat clar que ara que necessiten els vots de Junts, tot es pot parlar, fins i tot aquesta amnistia que veien com a "implantejable".

➡️ Política

Més notícies: