Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats el 21 de març de 2023
POLÍTICA

La Policia es regira contra Pedro Sánchez per Catalunya

Les concessions a ERC i Junts segueixen donant que parlar

Malestar a la Policia Nacional per la darrera concessió de Pedro Sánchez als seus potencials socis independentistes. El primer Consell de Ministres del curs polític, amb el Govern en funcions, va aprovar dues subvencions de 43 milions d'euros per renovar els vehicles de Mossos d'Esquadra. Per als policies espanyols, és un greuge comparatiu inacceptable.

Els sindicats policials denuncien que els agents del Cos Nacional de Policia (CNP) han de patrullar a peu a moltes localitats. Segons els líders sindicals, o bé no tenen cotxes per falta de diners o estan trencats i triguen una eternitat a reparar-los.

Ara veuen amb indignació que el Govern de Pedro Sánchez concedeixi milions d'euros a la policia autonòmica catalana. A la Policia Nacional s'escampa la sensació que volen anar arraconant-los a poc a poc a Catalunya. A més, tenen por de ser moneda de canvi en les negociacions amb ERC i Junts per la investidura.

Demanen un pacte d'Estat

El Govern de Pedro Sánchez contribuirà amb dues subvencions de 43 milions d'euros en total, a la "transició energètica" en edificis i vehicles dels Mossos d'Esquadra. Una aportació més al procés de renovació estructural. El 2021, el govern català va destinar 58,7 milions per renovar la flora amb 529 nous vehicles.

Imatge detall d'una jaqueta dels Mossos d'Esquadra

La Confederació Espanyola de Policia posa el crit al cel i exigeix un canvi de rumb en les polítiques cap al cos. Demanen un gran pacte d'Estat de seguretat pública per a un nou impuls als cossos policials. Per ells, la gran amenaça és actualment la connivència del PSOE i Sumar amb els partits independentistes.

Plou sobre mullat, perquè fa pocs dies el Ministeri de l'Interior va decidir apartar la Guàrdia Civil de les feines de seguretat de la Volta Ciclista a Espanya. Concretament, a les etapes del seu pas per Andorra. La polèmica va coincidir amb el boicot promogut a Catalunya i la detenció de quatre activistes.

Preocupació per la deriva

Les últimes setmanes, les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez han fet augmentar la inquietud a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Veuen amb preocupació la progressiva retirada de competències. Encara més quan aquestes són transferides a policies autonòmiques en territoris independentistes.

Mentrestant, segueixen les negociacions per formar Govern a Espanya. Feijóo intenta forjar una majoria i el PSOE segueix negociant amb Junts amb gran discreció. Són preoïsament aquestes negociacions les que causen enrenou per les suposades concessions de Pedro Sánchez.

➡️ Política

Més notícies: