Primer pla d'Isabel Díaz Ayuso somrient i mirant a l'horitzó
POLÍTICA

El PSOE ja tem Isabel Díaz Ayuso

A Ferraz creuen que el final de Feijóo és molt a prop

Alberto Núñez Feijóo té cada cop més complicat aconseguir els quatre vots que li falten per poder ser investit president del govern. Amb el pas dels dies, queda clar que el líder del PP no té capacitat de sumar noves alternatives. I això que ha allargat la mà a PNB, PSOE i fins i tot ERC i Junts. Però ni així pot augmentar el nombre de suports que necessita per a la investidura dels dies 26 i 27 de setembre.

Davant d'aquesta situació, els socialistes estan convençuts que Feijóo fracassarà i que serà Pedro Sánchez qui aconsegueixi superar la seva investidura, quan li arribi el torn. De fet, la proposta desesperada del PP d'una legislatura de tan sols dos anys és la que ha aclarit els dubtes a Ferraz. I és que al PSOE tenen clar que si el president del Partit Popular ha posat aquesta oferta a sobre de la taula és perquè ja no pot estar més acorralat.

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo durant un acte de campanya del PP, el 18 de juliol de 2023, a Palma de Mallorca

Però la tàctica del PSOE no passa només per arrabassar la presidència del govern a Alberto Núñez Feijóo. A Ferraz estan convençuts que el gallec té els dies comptats al capdavant dels populars i que la seva investidura fallida accelerarà la renovació de la cúpula del PP. De fet, a les negociacions per sumar nous suports, Feijóo ja se les ha tingut amb alguns barons pel seu acostament a Junts.

Casos com el d'Alejandro Fernández, que no ha tingut cap inconvenient a desacreditar l'estratègia seguida per Gènova, es podrien accentuar si Feijóo no aconsegueix ser president. “Se n'aniran a l'oposició i s'obrirà el meló de la successió del president del PP”, expliquen fonts socialistes a El Español. “Se senten des d'aquí els sorolls del motor dels altres”, assenyalen a aquest mitjà veus autoritzades de Ferraz.

Tenen clar el substitut d'Alberto Núñez Feijóo

I davant una hipotètica divisió dins del partit, al PSOE ja temen el possible reemplaçament de Feijóo, que no seria altre que Isabel Díaz Ayuso. Ningú s'atreveix a dir-ho en públic, però tots els ulls a Ferraz apunten a la presidenta de la Comunitat de Madrid com la propera rival a batre a escala nacional.

Pla americà d'Alberto Núñez Feijóo i Isabel Díaz Ayuso en un acte al mig del carrer de Madrid

Això sí, de moment Isabel Díaz Ayuso espera en un segon pla. La presidenta madrilenya ha fet pinya amb Feijóo sempre que ha estat preguntada per aquesta qüestió. Ayuso ja va ser assenyalada com a responsable de l'adéu de Pablo Casado com a líder del PP i ara està optant per un perfil més discret i de suport al president del partit.

El dubte serà què passarà una vegada es confirmi que Alberto Núñez Feijóo no serà el proper president del govern. Però al PSOE ja es temen que, tard o d'hora, tocarà veure's les cares amb una de les polítiques més ben valorades a Espanya: Isabel Díaz Ayuso.

➡️ Política

Més notícies: