Amenazan con un palo a los vecinos en Mataró POLÍTICA

VÍDEO | Amenacen amb un pal els veïns en una ciutat catalana

Les imatges s'han fet virals a X i mostren la degradació del barri de Rocafonda a Mataró

Una de les cares més amargues de l'auge de la inseguretat a Catalunya és la sensació de no poder caminar tranquil pel carrer. Segons els darrers estudis d'opinió, un alt percentatge dels catalans, la majoria dones, assegura haver canviat els hàbits per la por de ser víctimes d'un delicte.

Polítics i mitjans afins al poder neguen la inseguretat, ho atribueixen a casos aïllats i acusen d'extrema dreta els que adverteixen del problema. Però els que en pateixen les conseqüències són els veïns que viuen als barris més castigats per la delinqüència. Cansats de la situació i abandonats per les autoritats, els afectats decideixen denunciar a través de les xarxes socials el que passa als carrers.

Les darreres imatges de la impunitat de la delinqüència a Catalunya arriben de Rocafonda, un barri de Mataró amb un alt percentatge d'immigració.

Cada nit igual a Rocafonda-El Palau de #Mataró. Uns nois buscant brega amenaçant amb un pal a tothom que passés pel carrer. La impunitat arriba a tal grau que és burlen cridant que “volen passar la nit al calabós”. Els veïns no és mereixen això.

A la xarxa social X corren les imatges d'uns joves amenaçant amb un pal els veïns que caminaven pel carrer. “La impunitat arriba fins a tal grau que es burlen cridant que volen passar la nit al calabós”, afirma Mireia, la usuària que ha pujat el vídeo. Lamenta que “cada nit és igual” a Rocafonda, i que “els veïns no es mereixen això”.

Els veïns, farts de la situació

Els fets han tingut lloc a Rocafonda, Mataró, el barri on va créixer Lamine Yamal i que recentment, després del triomf d'Espanya a l'Eurocopa, va ser objecte d'un rentat d'imatge. Els mitjans ho van vendre com un paradís multicultural on les diferents cultures conviuen en harmonia, fent fins i tot apologia de la misèria. La realitat sembla que és molt diferent, a la vista d'imatges com aquesta i dels comentaris dels veïns a la publicació.

Un es pregunta “què fa la policia sobre això” i “per què els veïns de Mataró hem de pagar impostos que cada dia són més cars”. Mireia respon que “la policia té les mans lligades pels polítics i els jutges”.

Una catalana diu que “això és un femer de panorama” i que “els veïns treballadors que aixequen el país cada dia no es mereixen aquest menyspreu diari”.

També hi ha qui reflexiona que “Rocafonda és un gueto magribí” i assenyala que “en borses d'immigració descontrolada els problemes són habituals”. Un altre veí lamenta que “ja no podem sortir de nit” perquè “t'arrisques que et robin, et violin, et manin a l'hospital o, en el pitjor dels casos, al cementiri”.

➡️ Política

Més notícies: