Captura de pantalla de Twitter
POLÍTICA

El VÍDEO del robatori a un ancià mostra com funciona la multireincidència a Catalunya

El lladre és un marroquí de 33 anys que ja acumula 14 antecedents per robatori amb violència

Darrere l'auge de la delinqüència a Catalunya hi ha el problema de la multireincidència, encoratjat per un sistema garantista que ofereix als delinqüents un clima d'impunitat. Els lladres aprofiten les escletxes del sistema per delinquir sabent que no els passarà res. Segons dades de la Guàrdia Urbana, a Barcelona el 80% dels delictes són comesos per multireincidents estrangers.

Però una imatge val més que les paraules o les fredes dades. Els Mossos d'Esquadra han difós el vídeo d'un lladre marroquí de 33 anys que va ser enxampat infraganti robant amb violència el rellotge a un home gran a l'Hospitalet. El més sagnant del cas és que el detingut acumulava tretze antecedents per delictes similars, i va quedar en llibertat hores després de passar pel jutjat de guàrdia.

Davant d'aquesta situació, cada cop són més els ciutadans que es pregunten qui els protegeix davant de l'onada de delinqüència, i que mostren el seu afartament amb el sistema. “Ja és al carrer buscant la víctima següent”, diu un dels comentaris a la publicació de la detenció per part dels Mossos. El cas de l'Hospitalet, que no és aïllat com vol fer creure la Conselleria d'Interior de la Generalitat, retrata perfectament el problema de la multireincidència a Catalunya.

Així funciona la multireincidència

Els fets van passar el 30 de maig passat quan agents de paisà dels Mossos van detectar un individu amb un comportament sospitós. L'home anava muntat en un patinet i observava fixament els ancians per si duien rellotges o cadenes. Els agents van fer un seguiment del sospitós i, efectivament, van observar com abandonava el patinet per entrar en un portal darrere d'un home gran.

Fotomuntatge amb una imatge de fons de Barcelona i al capdavant un agent de Mossos d'Esquadra

El lladre va sostreure el rellotge de l'avi amb violència, però va intentar fugir en advertir la presència de la policia. Els agents el van detenir, van recuperar el rellotge, i van identificar el delinqüent comprovant que tenia més de deu antecedents. Va ser conduït a dependències policials i per això va ser jutjat de guàrdia, on va ser posat en llibertat per càrrecs per un delicte de robatori amb violència i intimidació.

Twitter s'ha omplert de comentaris de ciutadans preocupats per casos com el de l'Hospitalet. Temen que el lladre que ha estat posat en llibertat torni a posar la seva mirada a les pròximes víctimes mentre espera el judici. Demanen la deportació immediata dels estrangers multireincidents i el canvi de la llei i el sistema judicial per acabar amb la inseguretat que té els catalans desesperats.

La plaga dels lladres en patinet

L'escena del vídeo va tenir lloc al barri de Pubilla Cases, una zona especialment conflictiva i degradada de Badalona. El mes de maig passat, un operatiu conjunt de Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional va dur a terme una operació contra la delinqüència en aquest barri. L'objectiu era prevenir els robatoris amb violència a la via pública, que els últims mesos s'ha disparat de manera alarmant en aquesta zona.

A més, recentment els Mossos van donar un cop als lladres en patinet que fa mesos que causen estralls al centre de Barcelona. La policia va requisar vint patinets i quatre bicicletes, i va efectuar diverses detencions. Però una dada oferida pels mateixos Mossos va cridar poderosament l'atenció, i és que es van identificar 85 persones que acumulaven 457 antecedents policials.

➡️ Política

Més notícies: