Dues persones conversen de prop en un ambient interior, una porta una gorra negra amb un disseny de gall.
POLÍTICA

VÍDEO | L'escena que mostra la sensació d'impunitat dels lladres a Barcelona

Han sorprès el capitost d'una banda de carteristes al metro de la ciutat comtal

Les darreres dades de criminalitat mostren que a Catalunya un alt percentatge dels delictes es cometen en el transport públic. El lloc que s'emporta el palmell és el metro de Barcelona, convertit des de fa temps en un pou de robatoris, agressions i incivisme. Aquest és el lloc preferit per actuar dels carteristes, que sovint s'han de veure amb les patrulles ciutadanes d'autodefensa.

Fotomuntatge del metro de Barcelona amb imatge d'un mosso d'esquadra

Un d'aquests grups ha caçat el cap d'una banda de carteristes a la línia 1 del metro. El vídeo ha pujat a les xarxes socials, mostrant no només el problema de la delinqüència sinó també la sensació d'impunitat amb què actuen aquests delinqüents.

Els membres de la patrulla ciutadana exigeixen al lladre de la banda principal de carteristes del metro de Barcelona que abandona el lloc. Però l'individu, amb accent estranger, es nega a fer-ho i encara s'hi encara. “Tu que ets, policia?”, els diu en to desafiant, per després dir que “tu ets una persona com tots nosaltres i no me n'aniré”.

Se senten amb total impunitat

Els membres de la patrulla ciutadana l'acusen de formar part d'una banda criminal de vuit persones que actuen diàriament robant carteres a la Línia 1 del metro. “Estaré tota la tarda aquí i no et deixaré robar”, li diu un membre de la patrulla. L'home nega que sigui un lladre i acaba perdent els nervis exigint al seu acusador que no li aixequi la veu.

Les imatges reflecteixen la sensació d'impunitat amb què actuen aquests lladres, sobretot per l'absència de seguretat al metro. Als comentaris al vídeo, els ciutadans denuncien que és una “vergonya que la feina del personal de seguretat ho hagin de fer els ciutadans”. A més apel·len als cossos de policia a reforçar la seguretat al metro, perquè “sense seguretat no hi ha llibertat”.

Responsables de la inseguretat

En un altre comentari assenyalen el PSC, ERC, la CUP i els Comuns com a responsables de la inseguretat desfermada a l'espai públic a Catalunya. "Si els que tenen el monopoli de la seguretat no fan el que han de fer per garantir-la, caldrà crear grups de defensa urgentment", afirmen.

Molts ciutadans a Catalunya consideren que l'increment dels delictes és resultat d'anys de polítiques de tolerància cap a la delinqüència. Polítiques bonistes que generen un clima d'impunitat, com reflecteix aquest vídeo que ja s'ha fet viral.

➡️ Política

Més notícies: