Plànol mitjà de Javier Milei alçant els punys enlaire mentre celebra els resultats electorals
POLÍTICA

El vídeo de Milei contra 'els privilegis dels polítics' que s'ha fet viral

Corre com la pólvora a X el vídeo del nou president de l'Argentina parlant sobre la 'casta política'

El president Milei va de viral a viral. L'últim, una exposició molt clara i vehement dels principis filosòfics que ordenen les seves idees llibertàries. 'És un deliri arrogar-se que un representant del poble valgui més que el poble', deia.

'Això només ho pot fer un tipus que ve de fora'

A nivell polític, Milei és un llibertari, és a dir, vol portar l'Estat a la mínima expressió o, en una situació ideal, a la supressió. Això és el que explica les primeres mesures que ha pres. Des de tancar gairebé tots els ministeris fins a avisar que 'tot el que pugui estar a mans privades, estarà a mans privades'.

Portades a la pràctica, aquestes idees impliquen desmantellar quantitat d'estructures parasitades per – com diu ell – la 'casta política', 'empresaris prebendats', entre d'altres. I és que aquest ha estat un dels reclams electorals. Una confrontació completa amb l'elit preexistent 'per treure'ls a puntades de peu al cul'.

'S'han acabat els privilegis de la política!'

Com altres outsiders que han arribat al poder, Milei reivindica aquesta condició d'outsider. Sense venir des de fora de les estructures, diu, és impossible esfondrar-les.

El que sembla clar és que Milei ha aconseguit aquest èxit apel·lant a una mena de revolució moral a Argentina i, específicament, entre els joves. 'Jo vaig venir aquí a despertar lleons!', diu al vídeo. Crida a una substitució completa dels estaments socials que, durant la campanya, compte, se li van posar en contra.

Plànol mitjà de Javier Milei parlant en un míting amb un micro a la mà dreta i alçant el braç i el dit índex esquerre

'I ara no ho poden parar', explicava en referència a tots aquests estaments. Però Milei tampoc no pot parar el tsunami que ell ha despertat. Tant als caps visibles del moviment com a les idees que diuen representar, els hi va la vida.

Milei ha aconseguit convocar l'esperança, que ha estat el que, de debò, ha conduït a l'èxit. 'Argentina està despertant ¡Hi ha llum! Hi ha llum!', no es cansava de dir. El vídeo, en definitiva, s'ha fet viral i a aquest ritme serà un altre dels tants del nou president de l'Argentina.

➡️ Política

Més notícies: