Primer pla de Gabriel Rufián, polític d'Esquerra Republicana, amb la mirada perduda al Congrés dels Diputats

POLÍTICA

El vídeo que corre de Gabriel Rufián i que li treu totes les vergonyes

Les xarxes es mofen del líder d'ERC al Congrés, que ha passat dels 18 mesos al 'jo no me'n vaig d'aquí'

Gabriel Rufián s'ha convertit en el focus de les crítiques, sobretot dins del mateix independentisme que una vegada més tornen a estirar hemeroteca. Ningú oblida la promesa que el jove Rufián va fer el desembre del 2015, quan va prometre deixar el seu escó en 18 mesos “per tornar a la República Catalana”. Ara, un altre vídeo deixa en evidència l'estratègia actual d'ERC amb la negociació a Madrid i el referèndum pactat.

En aquella època, Gabriel Rufián va aparèixer a TV3 dient triomfant que “hem votat, ens hem explicat, i som república”. Tot seguit va afirmar que "a partir d'ara intentarem humilment no fer el que s'ha fet fins ara que és política parlamentària". Rufián parlava d'“una mena de política diplomàtica”, “al parlament d'un país veí”, en referència al Congrés dels Diputats.

El dirigent republicà insistia en els “18 mesos com a màxim” que estaria al Congrés, i posa èmfasi en una cosa que ara resulta cridanera. Pel jove Rufián, “voler pactar un referèndum amb l'estat espanyol és una mentida pietosa, i de fet és una forma de rendició”. Les xarxes recorden ara aquelles paraules per atiar el líder d'ERC al Congrés, que porta al seu escó des del 16 de gener del 2016.

El tuit que deixa Rufián en evidència

Els usuaris de Twitter recorden a Gabriel Rufián que la seva estada al Congrés ja surt a uns 600.000 euros per legislatura, i que “aquest noi va dir que ho deixaria però la pagueta és la paguita”. L'acusen de “vividor” i de trair les seves idees i enganyar el poble de Catalunya. És clar que molts no perdonen al dirigent republicà haver convertit el procés en el seu modus vivendi, com tants altres polítics processistes.

“Per estratègia clara la de Gabriel Rufián, que ha passat dels 18 mesos al jo no me n'aniré d'aquí. El polític català va estar a la corda fluixa després de la patacada electoral d'ERC a les últimes municipals, i fins i tot va arribar a plantejar-se el seu relleu per afrontar les generals del 23-J. Tot i això, Oriol Junqueras va tornar a confiar en ell i segueix encapçalant el grup republicà al Congrés amb les seves aparicions estel·lars.

➡️ Política

Més notícies: