Primer pla de Javier Milei amb ulleres i somrient

POLÍTICA

El govern de Javier Milei expulsarà 'immediatament' els estrangers que delinqueixin

Així ho ha anunciat el portaveu del Govern, que ha qualificat aquesta decisió com 'una obvietat'

Era un debat que estava en circulació a l'Argentina: l'expulsió de ciutadans estrangers que cometin delictes. D'aquesta manera, es vol repetir la política que va estar vigent entre el 2017 i el 2021 i que afectava estrangers sense residència legal.

La Ministra de Seguretat, Patricia Bullrich, ja va avançar que el Govern impulsaria la llei. Igual que el president salvadorenc, Nayib Bukele, Bullrich ha desafiat els que han apel·lat als drets humans per criticar la mesura.

“Ara canviarem les lleis perquè estrangers que delinqueixin a l'Argentina i són irregulars se'n vagin del país. Per descomptat que hi ha estrangers que delinqueixen i generen un mal molt fort, han de complir una pena. Perquè si no, anar-se'n del país seria com una salvació”, va declarar Bullrich a mitjans radiofònics.

Tornada al 2017

Ara s'ha fet oficial. El portaveu del Govern de Milei, Manuel Adorni, ho ha anunciat en compareixença oficial. S'ha referit a aquesta decisió com “una obvietat que evidentment la política no se n'ha encarregat en els darrers temps”.

Com diem, a tots els efectes es tracta de recuperar la decisió de l'expresident Macri el 2017. Emparant-se en la sobirania nacional, es va modificar la Llei de Migracions per denegar ingressos al país i tramitar expulsions de delinqüents mitjançant un procés sumari més àgil.

Es va argumentar que la durada dels processos administratius era massa llarga. Així mateix, que hi havia un alt percentatge d'estrangers entre la població penitenciària. Segons el Servei Penitenciari d'Argentina, el 2016 el 21,3% de la població a la presó era estrangera.

➡️ Política

Més notícies: