Muntatge de fotos d'Alejo Vidal-Quadras i de fons els tècnics d'Emergències Madrid curant-lo després del tret
POLÍTICA

El vídeo impactant dins l'ambulància després del tret a Alejo Vidal-Quadras

Alejo Vidal-Quadras ha estat disparat al mig del carrer a Madrid

Alejo Vidal-Quadras, expresident del PP de Catalunya, ha rebut un tret a la cara a plena llum del dia a Madrid. La Policia Nacional no descarta cap hipòtesi, però els primers indicis apunten que es tracta d'un intent d'assassinat.

El succés ha tingut lloc al cèntric carrer Núñez de Balboa de Madrid, a l'altura del número 40, al voltant de les 13.30 hores. L'autor del tret ha baixat de la moto, s'ha acostat al polític, ha obert foc i ha marxat pujant a la mateixa motocicleta que l'estava esperant. Els assaltants han fugit del lloc dels fets en direcció contrària pel carrer d'Hermosilla.

Alejo Vidal-Quadras estava caminant sol pel carrer després de sortir de missa al cèntric barri Salamanca quan ha tingut lloc el succés. L'exeurodiputat ha estat disparat a la mandíbula pel costat dret i la ferida té orifici d'entrada i sortida, ja que el tret ha estat a poca distància. Per la manera com s'han donat els fets, es creu que es tracta d'un acte completament planificat.

Primer pla d'Alejo Vidal-Quadras amb cara seriosa y una foto petita d'una ambulància del Samur

Vidal-Quadras ha estat atès al lloc dels fets

Les primeres informacions de la Policia Nacional apunten que s'hauria fet servir una pistola de calibre 9 mm Parabellum. La bala utilitzada va entrar per “l'angle mandibular dret i va sortir per l'esquerre”, segons apunta Mariluz Sabín, supervisora de Guàrdia del Samur-PC.

Sabín ha exposat, en un vídeo on es veu els sanitaris dels serveis d'emergència a l'ambulància, que el polític ha estat traslladat a l'hospital ja “estable hemodinàmicament”.

Vidal-Quadras va ser atès d'urgència al mateix lloc dels fets i ha hagut de ser intervingut a l'Hospital Universitari Gregorio Marañón. Actualment es troba greu, però estable.

La investigació està en curs

L'autor del tret anava en una moto, la qual era conduïda per un altre individu. L'executor portava casc, fet que en dificulta la identificació. Els investigadors del cas han assenyalat que es tractaria d'un professional realitzant una “acció planificada”, segons recull EFE.

Segons assenyalen diversos mitjans de comunicació, la Policia Nacional creu que podria tractar-se d'un encàrrec efectuat per una tercera persona. Tot i això, aquesta informació encara no està confirmada i caldrà esperar per determinar què és el que hauria motivat a obrir foc contra l'exlíder del PP de Catalunya.

De moment, només s'ha trobat la moto calcinada a un descampat de Fuenlabrada. Encara no hi ha cap detingut.

El darrer tweet de Vidal-Quadras abans de ser disparat

Un dels detalls que més ha cridat l'atenció ha estat l'últim tweet que va escriure Alejo Vidal-Quadras. En aquesta piulada parlava del pacte entre Pedro Sánchez i Carles Puigdemont.

“Ja s'ha acordat l'infame pacte entre Sánchez i Puigdemont que tritura a Espanya l´Estat de Dret i acaba amb la separació de poders”, escrivia. “La nostra Nació deixarà així de ser una democràcia liberal per convertir-se en una tirania totalitària”, afegia. “Els espanyols no ho permetrem”, finalitzava.

➡️ Política

Més notícies: