El Congreso permite la presencia de Junqueras en la cafetería POLÍTICA

VÍDEO | Un diputat de Vox canta les quaranta a Oriol Junqueras a la cara

Ho penja a les xarxes socials i avisa que 'ho he gravat perquè després diguin que és un bulo'

Avui s'ha aprovat l'amnistia al Congrés dels Diputats i la jornada ha deixat moltes anècdotes. Des de topades als passadissos amb la vicepresidenta María Jesús Montero fins a les bregues a l'hemicicle i passant per Oriol Junqueras prenen un cafè a la cafeteria del Congrés.

“Aquí no pots estar”

La de Junqueras ha estat una de les presències més destacades a la llotja del Congrés. El líder espiritual d'ERC serà un dels més beneficiats per la llei d'amnistia. Durant tots aquests anys, Junqueras ha estat inhabilitat i no ha pogut exercir el poder com li hauria agradat a ell. Ara, en canvi, el més probable és que pugui tornar a la sorra política i dirigir ERC.

Això és el que explica que hagi estat present durant tota la sessió i jornada al Congrés dels Diputats. Cosa que no li ha passat per alt al diputat per Toledo de Vox, Manuel Mariscal Zabala, que s'ha topat amb Junqueras a la cafeteria, que està reservada només per a diputats electes.

El diputat Mariscal Zabala s'ha acostat a Junqueras i li ha parlat directament a ell. “Ho he gravat perquè després diguin que és un bulo”:

“Aquí no hi pots estar. Hauries d'estar a la presó, això per començar”, li ha recriminat el diputat de Vox a Oriol Junqueras davant de la sorpresa dels seus acompanyants.

ERC encara tindrà influència

Més enllà d'aquest incident i d'altres, l'aprovació de la llei d'amnistia tindrà un efecte immediat en la política catalana. I ERC, amb Oriol Junqueras a les ombres, tindrà un paper fonamental.

Si Junts dona la presidència de la Mesa del Parlament a ERC, els republicans aconseguirien un càrrec de molta rellevància malgrat el seu daltabaix electoral. D'altra banda, una Mesa presidida per ERC podria plantejar la investidura de Puigdemont en primer lloc, que és una cosa que des de Junts desitgen perquè Puigdemont pugui tornar a Espanya el proper 25 de juny.

➡️ Política

Més notícies: