La degradación y el descontrol del Raval en un solo vídeo POLÍTICA

VÍDEO: La degradació i el descontrol del Raval en un sol vídeo

Els veïns assisteixen amb incredulitat a les constants escenes incíviques a alguns barris de Barcelona

Barcelona enfronta un procés de degradació que preocupa molts dels veïns. Sobretot, a certs barris, on la inseguretat i l'incivisme fan gairebé impossible la convivència. El barri del Raval potser és l'exemple més clar.

Silenciada per la majoria de mitjans oficialistes, aquesta realitat es difon a través de xarxes socials. Els vídeos, fotografies, anècdotes i denúncies per part dels usuaris són un degoteig constant. Des de supermercats fantasma fins a narcopisos i passant per situacions inversemblants.

L'últim exemple a fer-se viral és a la categoria de situacions inversemblants.

Un foc al mig del carrer

Una usuària respon al nom "d'Angels" compartia a X el vídeo d'una escena que s'ha vist al Raval.

Tal com denuncia, “un personatge s'ha dedicat a cremar coure al costat de les escombretes i sota del seu carro de plàstic”. Així mateix, explica que van trucar al 112, però que, abans, va aparèixer un noi per apagar-lo.

Després del missatge, aquesta usuària adjunta el vídeo “pels incrèduls”, diu. I, en efecte, el vídeo mostra els vianants passant per davant del petit foc fins que, un, es decideix a apagar-lo amb una garrafa d'aigua:

Solucions?

Com diem, aquest no és ni de bon tros el primer o únic cas que es denuncia a través de xarxes socials. No és, doncs, un cas aïllat, i tant els usuaris com els ciutadans ho saben i intenten bregar amb això.

Això explica la proliferació actual de comptes personals, o fins i tot veïnals, que comparteixen amb els altres el seu preocupant dia a dia. No hi ha setmana en què algú no denunciï algun episodi de soroll, insalubritat o inseguretat:

Per part seva, les autoritats municipals de l'Ajuntament es posen més o menys de perfil. El tinent d'alcalde de seguretat, Albert Batlle, admet que la situació de, per exemple, el Raval els supera. Però, alhora, Batlle també insisteix que hi ha una certa sobredimensió del problema.

Aquesta situació suggereix que, a aquest ritme, no seria estrany que pogués aparèixer algun tipus de plataforma municipal amb intencions polítiques. Els ciutadans, en fi, volen solucions, i sempre és millor donar-les en temps i forma.

➡️ Política

Més notícies: