Silvia Orriols parlant en un micròfon, porta un collaret i arracades llargues, i vesteix una jaqueta blava.
POLÍTICA

VÍDEO: L'aplaudit discurs de Sílvia Orriols sobre immigració que s'ha fet viral

L'alcaldessa de Ripoll ha reflexionat sobre el cost de l'acolliment i la prioritat dels recursos

L'augment descontrolat de la immigració, sobretot a Catalunya, ha provocat un debat social intens. Una part de la població s'ha rebel·lat contra les polítiques bonistes de tolerància amb la immigració il·legal, considerant que provoca el col·lapse dels serveis socials i els problemes d'inseguretat.

Aliança Catalana ha contribuït a trencar el tabú sobre aquesta qüestió, i cada cop més gent parla sense por a l'estigmatització.

L'alcaldessa de Ripoll i diputada al Parlament, Silvia Orriols, ha tornat a parlar alt i clar sobre la immigració a Catalunya. Orriols ha dit que la crisi migratòria és deguda a l'"efecte crida" que suposa "saber que quan arriben aquí se'ls regularitza i se'ls dóna tot". Per això proposa "deportacions en calent" per "evitar que es morin al mar".

A més, ha criticat la hipocresia de l'esquerra, perquè "els que diuen que hem d'acollir no acullen ni un a casa seva", i "és molt fàcil a compte de les arques públiques, però la solidaritat hauria de ser una cosa privada i individual" . La líder d'Aliança Catalana és partidària d'"ajudar el desenvolupament dels seus països" en lloc d'"acollir indiscriminadament quan no disposem de recursos".

El cost de la immigració

Orriols insisteix que "l'acolliment no pot ser en detriment dels autòctons" i ha desenvolupat els seus arguments. Ha recordat que la gent gran està cobrant unes pensions ridícules sense poder arribar a final de mes “i en canvi estem gratificant tota aquesta immigració amb subvencions desorbitades”. Sense anar més lluny, ha posat a sobre de la taula que cada mena costa a la Generalitat 30.000 euros anuals.

"¿Aquests diners no es podrien destinar a la gent gran que ha cotitzat tota la vida i no es pot permetre una residència pública?", pregunta l'alcaldessa de Ripoll. Com que els recursos són limitats, proposa establir prioritats: “Per mi la prioritat és garantir que els catalans tinguem un bon nivell de vida”.

Davant les tesis de fronteres obertes, Sílvia Orriols adverteix que "si deixem que vinguin tots Europa col·lapsarà" perquè "exportaran aquí el sistema fallit dels seus països". Ha afirmat que "la sanitat i els serveis públics estan començant a fallar perquè no hi ha prou recursos. Si no augmentem els contribuents no hi ha partides suficients per garantir els serveis públics per als autòctons i tota la immigració que arriba".

➡️ Política

Més notícies: