El president del Govern, Pedro Sánchez, intervé durant l'acte de la signatura de l'acord entre Ebre i Chery per construir cotxes elèctrics a l'antiga fàbrica de Nissan, el 19 d'abril del 2024, a Barcelona, Catalunya
POLÍTICA

El vídeo de fa un any sobre l'amnistia que deixa Pedro Sánchez en evidència

Al vídeo el President del Gobierno nega que l'amnistia fos una opció

Pedro Sánchez, el president del Gobierno, ha votat a favor de la Llei d'Amnistia, tot i haver negat repetidament en campanya electoral que duria a terme aquesta mesura. Aquest canvi de posició ha generat una onada de crítiques i qüestionaments sobre la credibilitat del líder de l'Executiu.

Moltes vegades, Sánchez va negar emfàticament que negociaria una Llei d'Amnistia amb els partits processistes.

L'entrevista del vídeo va passar tot just dos dies abans de les eleccions generals del 23 de juliol de l'any passat, a La Hora de La 1 de TVE. "No és futurible. L'independentisme demanava l'amnistia i no l'ha tingut" va afirmar llavors el president del Gobierno, deixant clara la seva postura.

A més, el dia anterior a aquesta declaració, Sánchez va aparèixer al programa Al Rojo Vivo de La Sexta. També va descartar qualsevol possibilitat d'acordar una amnistia per a Puigdemont i altres líders independentistes condemnats pel referèndum de l'1 d'octubre.

"No han tingut amnistia. No n'hi haurà, primer per convicció personal i política" va subratllar Sánchez, el candidat del PSOE a la reelecció.

En una intervenció anterior, l'1 de novembre de 2022, Sánchez havia estat igualment clar al mateix programa. "Una cosa que, per descomptat, aquest Govern no acceptarà" va declarar rotundament. "Si parlem de l'autodeterminació i l'amnistia, doncs, evidentment, el recorregut és el que és" va defensar Sánchez al Congrés dels Diputats, dirigint-se a Junts i ERC.

Tot i això, després de la seva investidura, Pedro Sánchez finalment va acceptar les exigències de Junts perquè la norma avancés. Aquest dijous, la Llei d'Amnistia va ser aprovada al Congrés amb 177 vots a favor i 172 en contra. Aquesta decisió ha generat una gran controvèrsia, especialment perquè contradiu de manera directa les declaracions prèvies del president.

El vídeo de Sánchez negant la possibilitat d'una amnistia s'ha viralitzat a les xarxes socials, alimentant la indignació d'aquells que se senten traïts pel canvi de postura. Els crítics argumenten que aquest gir evidencia una manca de principis i coherència, acusant el president d'actuar per conveniència política en lloc de mantenir les conviccions.

L'impacte d'aquesta aprovació no afecta només la confiança en el lideratge de Sánchez, sinó que també planteja preguntes sobre el futur de les relacions entre el Gobierno i els partits processistes.

➡️ Política

Més notícies: