Primer pla de Xavier Trias amb la banda consistorial i amb la mà al pit
POLÍTICA

Els indepes ja guanyen diners amb la derrota de Xavier Trias

Venen samarretes amb el lema 'que us bombin a tots'

El 'procés' també és un negoci, i l'independentisme és capaç de convertir les seves derrotes en diners amb gran facilitat. Només unes quantes hores després de la gran decepció del separatisme a Barcelona, s'han posat a fer samarretes. El lema no és altre que l'expressió de moda pronunciada per Xavier Trias, “que us bombin tots”.

La frase la va pronunciar el candidat de Junts a la sessió d'investidura, dissabte passat, després del pacte PSC-Comuns-PP que el va deixar sense l'alcaldia. L'independentisme fa seva l'expressió com a senya d'identitat. I la botiga online 'Urnes del referèndum' ha decidit fer samarretes amb ella.

Muntatge d'Ernest Maragall amb Xavier Trias, en primer pla

Un altre lema per al secessionisme

La frase va camí de convertir-se en un eslògan més per a la causa. Ja va passar amb aquell “Pues molt bé, pues adéu” que va dir el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, en una roda de premsa. L'independentisme, més necessitat que mai d'aquests eslògans, ara té una nova frase.

Trias es va dirigir així als artífexs de l'acord que va impedir un front independentista a la segona ciutat d'Espanya. La seva expressió va ser fruit de la frustració i del no saber perdre. Però s'ha fet viral entre el separatisme, que ara hi veu un lema contra els que consideren el front espanyolista.

La mateixa premsa independentista fa publicitat de les samarretes amb la frase de Trias. Diaris com El Món ofereixen fins i tot descomptes per comprar l'article a la botiga online. És així com han aconseguit convertir la derrota de Xavier Trias en una nova arma propagandística. I també en un negoci per fer caixa.

Cop dur a l'independentisme

L'alcaldia de Barcelona era l'únic punt de trobada que havien aconseguit trobar els partits independentistes després del 28-M. I no és poca cosa, ja que suposa governar la capital de Catalunya i un dels dos grans pols espanyols. Però un gir d'última hora va frustrar les aspiracions de Junts i ERC.

Per a més desgràcia, l'artífex de l'acord va ser el PSC, amb qui ERC i Junts han estat pactant a tort i a dret en municipis i diputacions. Trias arrossegava, a més, una especial inquina cap a aquests partits. Especialment cap al PP, que va intentar destruir-lo políticament amb falses acusacions.