Imatge de la detenció de l'alcaldessa de Sitges Aurora Carbonell
POLÍTICA

Aurora Carbonell, d'ERC i alcaldessa de Sitges, detinguda per corrupció

Diversos arrestats a l'operatiu de la UDEF contra presumptes irregularitats

Aurora Carbonell, d'ERC, ha estat detinguda aquest dimecres al matí. La Policia Nacional ha arrestat l'alcaldessa de Sitges a l'operatiu anticorrupció que s'està duent a terme al llarg del dia d'avui. En aquest operatiu policial ja s'han aturat diverses persones, entre les quals hi ha el regidor Jaume Monasterio, també d'Esquerra Republicana.

Tal com ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la investigació que ha provocat aquestes detencions se centra en diversos delictes de corrupció. Entre ells hi ha els presumptes delictes de falsedat documental, malversació i prevaricació.

Concretament, el que s'està investigant són possibles irregularitats que hauria comès l'Ajuntament de Sitges. El consistori d'aquesta localitat podria haver incorregut en aquests delictes a l'adjudicació de subvencions i contractes menors amb les dues entitats d'aquesta població. Aquestes dues entitats serien, segons les primeres informacions publicades, de la Taula del Tercer Sector i una cooperativa de Sitges.

Fotografia de Sitges amb una furgoneta de la Policia Nacional

Aurora Carbonell no ha estat l'única detinguda en aquest operatiu. A més de l'alcaldessa de Sitges, també s'ha arrestat Jaume Monasterio, d'Esquerra, i 3 persones més. El secretari de l'Ajuntament, la cap de l'Àrea de Territori en mandats passats i també una tècnica del consistori serien les altres persones que ha detingut la Policia.

Diversos detinguts

Segons el TSJC, la investigació assenyala un total de 13 persones, entre les quals hi ha Aurora Carbonell, d'ERC, i també 8 regidors i exregidors del municipi. El període en què s'haurien dut a terme aquestes irregularitats és del 2017 al 2022. Això assenyalaria no només Esquerra, sinó també CiU. L'operatiu vol aclarir si es podrien haver malversat més de 600.000 euros.

I és que l'entitat de la Taula del Tercer Sector Sitges – Garraf ha estat rebent anualment 45.000 euros en ajudes. Però és que, a més a més, també hauria rebut 75.000 euros en contractes menors.

Aurora Carbonell, ara detinguda en aquest operatiu anticorrupció, va revalidar el seu lloc com a alcaldessa de Sitges dissabte passat. La política d'ERC, que ja va liderar el consistori el mandat anterior, va poder sumar els vots a favor de dos grups municipalistes i també dels 'comuns'.